Europæisk initiativ skal gøre digitalisering håndgribeligt for SMV’er

Små og mellemstore produktionsvirksomheder skal med på det digitale tog og give sig i kast med teknologier som Internet of Things, cloud-baseret simulering, dataopsamling og 3D-print. 

Det skal det europæiske initiativ I4MS hjælpe til med. Initiativet investerer 33 mio. euro – knap en kvart mia. kr. – i en række projekter, som skal give SMV’er den nødvendige teknologiske og økonomiske støtte til at gå i gang med at tage digitale teknologier og nye, innovative forretningsmodeller til sig. 

I4MS står for ICT Innovation for Manufacturing SMEs, og MADE er en af partnere i det store EU-projekt. 

– Formålet med projektet er at fremme og styrke digitaliseringen i små og mellemstore produktionsvirksomheder, så de også kan være med i den digitale tidsalder, siger Merete Nørby, international chefkonsulent hos MADE.

Matchmaking og fundingmuligheder

I4MS skal således gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at få adgang til eksisterende viden og erfaringer, samt give et bedre overblik over fundingmuligheder til digitale projekter. 

I centrum for I4MS-initiativet er et online community, som på tværs af landegrænser skal bygge bro mellem aktører inden for digitalisering og produktion. 

Det community har til formål at matche eksempelvis en produktionsvirksomhed, som gerne vil implementere en konkret digital teknologi, med relevante aktører. Det kan være en underleverandør af lige netop den teknologi samt organisationer, som har mulighed for at finansiere omkostningerne til at implementere den nye teknologi. 

– Det koster noget at gå i gang, og digitale omstillinger betales ikke nødvendigvis hjem fra dag ét. Derfor er det afgørende for mange SMV’er at finde finansiering til at implementere digitale teknologier. I4MS’ community skal således gøre det nemt at få overblik over alle de europæiske fundingmuligheder, der er inden for SMV’er, digitalisering og produktion, siger Merete Nørby fra MADE. 

Du kan allerede nu besøge og blive en del af I4MS community. Det sker på hjemmesiden www.i4ms.eu

FAKTA

I4MS – Digitalisering for SMV’er

  • I4MS er et europæisk projekt og står for ICT Innovation for Manufacturing SMEs.
  • 29 lande er involveret, og budgettet er på 33 mio. euro – knap en kvart mia. kr. – til digitaliseringsinitiativer i perioden 2018-2020.
  • I4MS har fokus på fem digitale teknologiområder: HPC cloud-baseret simulering, robotteknologi, cyberfysiske systemer, Internet of Things og additive manufacturing (3D-print).

Merete Nørby

International chefkonsulent, ph.d.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video