Se en række stærke cases fra virksomheder der har succes med digitalisering og dataopsamling

Bæredygtighed og grøn omstilling er noget alle produktionsvirksomheder skal forholde sig til. Med nye digitale løsninger og data kan virksomheder effektivisere produktionen og forsyningskæderne, mens de sparer både tid, materialer og penge. I en række videoer fra Virtuelt MADE Open Lab kan du se konkrete eksempler på muligheder og gevinster.

”Vi har taget hul på de to største udfordringer, som vi står over for – og som vil præge industrien i de kommende år: Bæredygtighed og den grønne omstilling.”

Sådan indledte professor Charles Møller fra Aalborg Universitet Virtuelt MADE Open Lab den 7. april ’Optimering af værdikæder gennem digitalisering’.

Han lagde vægt på, at globaliseringen stiller nye krav til produktionsvirksomheder, der med digitalisering og dataindsamling som værktøj kan kortlægge potentialer for effektivisering og derved optimere virksomheders produktion og forsyningskæde.

En måde at forbedre produktionen og spare såvel tid, materialer og penge er ved at bruge effektive og robuste sensorer, der kan indhente information i realtid om produkters tilstand på vejen gennem forsyningskæden. Det – og mange andre digitale løsninger – blev der vist eksempler på ved MADE Open Lab.

Virker det i virkeligheden?

Til en start lagde FORCE Technology ud med at forklare, hvad en sensor er, og hvordan de tester, om en sensor er robust og effektiv.

Det er langt mere effektivt end tidligere. Når det er fuldt oppe at køre, vil det spare 3-4 mandetimer pr. skift og dermed halvere tiden, der bliver brugt på at finde rammer.

Niels Rask, Adm. direktør i NS Systems

Oplægsholdere

 • Professor Charles Møller, Aalborg Universitet
 • Afdelingsleder Mikkel Leth Olsen, FORCE Technology
 • CEO Bo Eskerod Madsen, Remoni
 • Data Scientist Jens Peder Meldgaard, Velux
 • Specialist Michele Colli, FORCE Technology
 • System Manager Freddy Christensen, OKM – Okholms Maskinfabrik
 • Adm. Direktør, Niels Rask, NS Systems
 • Specialist Martin Sandberg Kjærgaard, FORCE Technology
 • CSO Jørgen B. Randa, Sjørring Maskinfabrik
 • Ph.d. Casper Solheim Bojer, LEGO
 • CEO ved Rel8, spin-off fra Inmold, Guggi Kofod.

Smart sensor: Nu behøver du ikke skære kablet over

CEO fra virksomheden Remoni, Bo Eskerod Madsen, gav indsigt i, hvordan SMV’en arbejder med energimonitorering for at hjælpe andre med at spare ressourcer og højne sikkerheden.

Se indslaget med Remoni her og hør om deres arbejde i et MADE-projekt, hvor de har fundet på en løsning, hvor unikke sensorer placeres uden på et flettet kabel, så man ikke behøver skære kablet over for at høste data fra det.

OKM fik hjælp til at prioritere mellem digitale løsninger

To SMV’er fortalte om deres erfaringer med at monitorere deres forsyningskæder.

Den lille maskinfabrik fra Tønder OKM A/S bearbejder og fræser emner og har de seneste år arbejdet med at digitalisere flere processer i produktionen.

Se Freddy Christensen, System Manager hos OKM, fortælle om virksomhedens erfaringer med at prioritere digitaliseringsløsninger, og hvordan man kan foretage et valg af teknologiplatform.

Slut med at lede efter rammer i produktionen

SMV’en NS System fra Frederikshavn satte ord på, hvordan de som en mindre virksomhed har optimeret deres forsyningskæde gennem brug af data i et MADE Digital-projekt med stor inddragelse af medarbejderne.

Med brug af nye QR-koder skal NS System’s medarbejdere ikke længere lede efter materiel, og de får besked om udtjent materiel og mindsker nedetid. Læs mere om, hvordan den nye IOT-løsning optimerer NS Systems’ forsyningskæde og har betydet, at virksomheden har halveret tiden, de bruger på at lede efter rammer.

Se NS Systems’ adm. direktør Niels Rask fortælle om udviklingen af IOT-systemet i MADE.

NS System er i gang med at videreudvikle løsningen og håber på sigt at koble en MIR-robot på QR-løsningen, så robotter i fremtiden kan hjælpe med at hente og aflevere rammerne de rigtige steder.

Sjørring fik skovlen under truende konkurs ved at fokusere og digitalisere

Den Thistedbaserede virksomhed Sjørring Maskinfabrik, der fremstiller unikke skovle, kastede lys over, hvordan de via et MADE Digital-projekt fik omlagt deres produktion til at være baseret på sensor og IoT-data.

Hør Sjørrings Maskinfabriks CSO Jørgen B. Randa fortælle om virksomhedens digitale udvikling.

For få år siden var Sjørring Maskinfabrik tæt på konkurs, men gode ideer og assistance fra MADE-forsker på Aalborg Universitet viste, hvordan digitalisering kunne være med til at ændre organisationen, kundernes oplevelse og forkorte produktionstiden.

Værdikædeoptimering i MADE FAST

 • Er en strategisk indsats i forsknings- og innovationsplatformen MADE FAST.
 • Indsatsområdet er ledet af professor på Aalborg Universitet, Charles Møller.
 • Formålet er at forbedre værdikæder gennem innovative digitale end-to-end løsninger og øget transparens, som skabes via sensorik i værdikæden.
 • Læs mere om indsatsen her.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Video
Artikel