Virksomhed i Maribo tester innovativ ”non-stick”-overflade til støbeforme

S.E.W. North Filtration har i et MADE-projekt testet en kemisk belægning til deres støbeforme, for at de slipper lettere. Løsningen blev ikke helt som ventet, men virksomheden ved nu, hvilken vej, de skal gå. Se en video om deres resultater i denne artikel.

Kemisk belægning eller et flydende slipmiddel?

Producenten af luftfiltre, S.E.W. North Filtration, har haft udfordringer med at få filtret ud af støbeformene uden at anvende silikone slipmiddel. For at gøre det nemmere – og for at lette operatørerne – har virksomheden fra Maribo gået til MADE, for at teste mulighederne af i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt.

Her udviklede de sammen med eksperter fra Teknologisk Institut en belægning af bl.a. kromnitrid-materiale til deres metalforme. Det virkede dog ikke:

”I stedet for, at det slipper nemmere, klistrede det mere,” forklarer CTO i S.E.W. North Filtration, Lars Knudsen.

S.E.W. North Filtration

Virksomheden består af ca. 53 ansatte, producerer luftfiltre til industrien og er placeret i Maribo.

Har belyst alle vores problemer

Derfor er virksomheden nu klar over, at den kemiske belægning ikke er vejen frem. I stedet er de begyndt at tale sammen med en leverandør af flydende slipmidler uden silikone, som skal påføres formene inden støbning.

”MADE projektet har ikke været spildt,” understreger Lars Knudsen og tilføjer:

”Vi har fundet ud af i hvilken retning virksomheden skal arbejde hen imod, hvordan vi får det afformet, og hvordan vi får det lavet […] MADE projektet har belyst nogle af vores problemer.”

MADE Materiale Demonstrationsprojekt

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology eller Alexandra Instituttet får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter.

MADE Demonstrationsprojekter er gjort muligt med støtte fra Industriens Fond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video