Startuppen Sens4 fandt en løsning til at svejse sine sensorer i måleinstrumenter hurtigt, sikkert og stabilt

Kig indenfor hos Sens4, og hør om forsøgene med at finde frem til den rette svejseproces for virksomhedens sensorer

I 2017 grundlagde Ole Wenzel virksomheden Sens4, som nu er blevet tre mand stor og har lanceret sine første produkter.

Sens4 udvikler måleinstrumenter og sensorer til at måle tryk, temperatur og vakuum, især til procesindustrien.

– Vi så et behov for og en efterspørgsel efter sensorer, som kan svejses i måleinstrumenter i industrien. Sensorerne skal sidde i processer med højt tryk, og hvor det er vigtigt, at der ikke er noget, som går i stykker eller afviger fra specifikationerne, forklarer Caspar Christiansen, der er CTO hos Sens4.

Sens4 udvikler og producerer måleinstrumenter, der blandt andet bruges i procesindustrien til at overvåge tryk og temperatur.

For at finde ud af, hvilken svejseteknologi virksomheden skulle anvende og investere i, søgte Sens4 om et MADE Demonstrationsprojekt. I projektet fik de støtte og vejledning fra FORCE Technologys eksperter inden for svejsning.

Der var tre mulige svejseteknologier i spil, men to af dem blev hurtigt udelukket: lasersvejsning ville være for dyr en investering, mens plasmasvejsning ikke var teknisk mulig, fordi der skulle svejses ned i et lukket materiale.

I stedet testede Sens4 og FORCE Technology TIG-svejsning. TIG står for tungsten inert gas, hvor man bruger en wolfram-elektrode til at svejse med og en beskyttelsesgas bestående af argon og brint.

– TIG-svejsningen var helt optimal til formålet. Den er billig, præcis og tager kun 10-15 sekunder. Og så er den meget nem at procesoptimere, fortæller Henrik Sørensen, der er svejsetekniker hos FORCE Technology.

FAKTA

Sens4

  • Grundlagt i 2017 af Ole Wenzel. I dag tæller virksomheden tre medarbejdere i alt med kontor og faciliteter i nordsjællandske Hellebæk.
  • Virksomheden udvikler, producerer og sælger måleinstrumenter og sensorer til industriel brug.
  • Sens4 er også en del af et EU-støttet projekt, med SDU som en af partnerne, om udvikling af digitale løsninger og måleinstrumenter til industrien.

Sensorerne skal sidde i processer med højt tryk, og hvor det er vigtigt, at der ikke er noget, som går i stykker eller afviger fra specifikationerne

Caspar Christiansen, CTO, Sens4

Sens4 har i dag en TIG-svejseopstilling stående i sine faciliteter i Hellebæk, hvor sensorerne kan svejses fast på 10-15 sekunder.

Netop kombinationen af hastighed og præcision i svejsningen har overbevist Sens4 om, at det er den rette teknologi at satse på. På den baggrund og på baggrund af vejledningen fra FORCE Technology byggede Sens4 en svejseopstilling i sine faciliteter i Hellebæk. 

Opstillingen er bygget således, at svejsningen sker helt automatisk. En holder griber fast om sensoren og drejer den rundt, til svejsningen er nået hele vejen rundt og er slut.

– Det næste skridt er så at automatisere processen yderligere, så man eksempelvis får en robot til at føde emnerne hen til svejseapparatet, siger Ole Wenzel, stifter og CEO hos Sens4.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video