Lille virksomhed igangsætter storstilet forsøg: ”Viden om genanvendelse er en konkurrencefordel”

Den danske virksomhed Dynamica Ropes udruller nyt take back-system på tværs af Europa for brugte løfteslings, der bl.a. hejser vindmølletårne – og vinger op. Ideen er, at det dyre kunstfiber-materiale ikke skal smides ud i stort brændbart, men genanvendes og bruges på ny i andre plast- og komposit-produkter.

Det skal ikke smides ud – det skal bruges igen.

Selvom man er en virksomhed med blot 35 ansatte, så kan man godt have store, grønne armbevægelser.

I et MADE FAST-projekt har Dynamica Ropes, der fremstiller tunge løftereb, såkaldte slings til industribrug, fået hjælp til at udforme et take back system:

”Vi blev en del af MADE FAST-projektet for at undersøge, om man kan genanvende materialer fra slings, der er brugt og står til at skulle smides i stort brændbart. Det er materialer af høj værdi som har et CO2-aftryk, det burde ikke gå til spilde,” siger Kate Christensen, Sales Manger hos Dynamica Ropes.

Nu skal vi til at udrulle det her take back system. Det er vi allerede nu bevidst om, giver os en konkurrencefordel

Kate Christensen, Sales Manager hos Dynamica Ropes.

Projektet varede ca. ét år, og undervejs hjalp FORCE Technology SMV’en med at stille de rigtige spørgsmål og give sparring, så det var muligt at knække koden til at genanvende råmaterialet:

”Det er pragtfuldt, at en virksomhed som Dynamica Ropes har nogle ambitioner på bæredygtighedsdelen,” siger Andrew Hoff, seniorkonsulent i FORCE Technology.

Dynamica Ropes er ligeledes begejstrede for resultatet, og de er spændte på, hvor mange kunder der vil sige ja tak til tilbuddet om at sende brugte slings retur.

”Nu skal vi til at udrulle det her take back system. Det er vi allerede nu bevidst om, giver os en konkurrencefordel, fordi det er noget vores kunder og i sidste ende i offshore firmaer og installationsfirmaer bider mærke i,” siger Kate Christensen, og tilføjer, at de vil teste løsningen de næste seks måneder i håb om, at de får slings tilbage i stor skala.

MADE FAST Development Project

Produktionsvirksomheder kan blive en del af forskningsplatformen MADE FAST ved at indtræde i et Development Project, der er demonstrationsprojekter i et forskningssetup.

I projekterne får virksomheder 150.000 kr. viden i støtte fra GTS’er og adgang til forskningen inden for ét af de fem indsatsområder i MADE FAST.

Forsknings- og innovationsplatformen MADE FAST består af fem indsatser med hvert deres fokusområde – og Development Projects er placeret inden for disse.

Projekterne varer fra seks måneder til ét år.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video