Året der gik i MADE 2020

Vi lancerede ny forskningsplatform, blev udpeget til klynge, kastede os ud i nye virtuelle koncepter og testede ny teknologi med virksomheder. Se højdepunkterne fra året der gik 2020.

Fra MADE Digital til MADE FAST

I 2020 blev MADE’s tredje forskningsplatform MADE FAST skudt i gang. I MADE FAST sætter vi 26 udviklingsprojekter i søen med fokus på at skabe Fleksibel, Agil og bæredygtig (Sustainable) produktion med en Talentfuld arbejdsstyrke – heraf navnet MADE FAST. Her skal små- og mellemstore virksomheder afprøve nye teknologier og metoder. Samtidig vil 48 ph.d.er og postdocs sammen med store- og små virksomheder grave sig ned i problemstillinger og muligheder i produktionsindustrien.

Se MADE’s aktiviteter i 2021

Projekterne i MADE FAST kommer til at stå på skuldrene af viden og netværk skabt i MADE-samarbejdet siden 2014 – bl.a. via MADE Digital forskningsplatformen. 2020 blev også året hvor netop MADE Digital blev afsluttet. Forskningsplatformen fokuserede på digitalisering af industrien og her skabte 46 forskere og 52 projekter nye danske løsninger og viden til industri 4.0 til glæde og gavn for Produktionsdanmark.  

Året for digitale oplevelser

I 2020 var digitalisering for alvor i fremmarch i MADE og blandt vores medlemmer – ikke mindst som følge af COVID-19 situationen. Hos MADE har vi holdt hjulene kørende med nye digitale koncepter for vores arrangementer og kommunikation.

MADE samarbejdet er dybt afhængigt af, at vi lærer af hinanden – diskuterer, lytter og deler. På bl.a. webinarer og virtuelle Open Labs udvikler vi løbende på, hvordan vi kan skabe de bedste vilkår for netop det. Derudover lancerede MADE i 2020 MADE Podcast, hvor vi har taget lyttere med på besøg hos virksomheder, forskere og eksperter. I en verden af lyd er vi taget på rejser ind i historier om cirkulær økonomi og cobots.

2021 byder på nye muligheder i MADE

2020 var også året, hvor MADE blev udpeget til ny national klynge for avanceret produktion. MADE går derfor fra 1. januar 2021 ikke længere under navnet innovationsnetværk – men innovationsarbejdet fortsætter vi med som klynge. Her vil vi desuden lancere nye projekter, netværk og samarbejder.

Blandt andet introducerer vi en helt ny projekttype med navnet kickstart. Målet med kickstart er at åbne for innovationsaktiviteter i endnu flere produktions- og fremstillingsvirksomheder i alle dele af Danmark – herunder særligt for mindre virksomheder. I projektet kan virksomheden afprøve mulighederne og få indblik i, hvordan innovation kan styrke deres konkurrencekraft.

Udover et væld af spændende nye projekter og aktiviteter inden for den nationale klynge og MADE FAST forskningsplatformen vil vi i 2021 også se frem til et år, hvor MADE for alvor skyder vores nye uddannelsesspor i gang.

Så hold øje med MADE’s hjemmeside og nyhedsbrev – vi har meget i støbeskeen!

Tak for samarbejdet i 2020.

Vi glæder os til at fortsætte med at skabe verdensklasse produktion sammen med jer i 2021.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video