3D-print reducerer fremstillingstid og omkostninger hos Bühler- Meincke

Bühler-Meincke har i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt sammen med Teknologisk Institut testet mulighederne for at anvende 3D-print i deres produktion. Resultatet viser, at teknologien kan hjælpe virksomheden med at reducere vægt og omkostninger ved en af deres komponenter.

”Den komponent, vi har kigget på i det her projekt, er pumperotorer, hvor vi ville undersøge nærmere, om vi kunne fremstille [red. dem] ved hjælp af 3D-print.” siger Jørgen Juul, der er Design Engineer hos producenten af maskiner til småkage- og kikseproduktion Bühler Meincke.

Pumperotorer er med til at sende kagedejen ned til tyllerne, der laver de enkelte småkager. Deres udfordring med rotorerne har været, at de er tunge og dyre.

Bühler-Meincke

  • Er en maskinproducent, der laver maskiner til fremstilling af kiks, kager, småkager og ovne.
  • Er grundlagt i 1990 og befinder sig i Skovlunde på Sjælland.
  • Har et 22.000 km2 stort produktionsområde.

Derfor undersøgte Bühler Meincke i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt med hjælp fra Teknologisk Institut, om de kunne 3D-printe lettere og billigere dejpumper til kageproduktion.

Resultatet viser, at virksomheden kan opnå en vægtbesparelse på 64-76 procent ved at udhule emnet og 3D-printe i titanium fremfor rustfrit stål.

”Ved 3D-print kan vi udhule emnet, så vi ikke alene sparer vægt på grund af materialeskiftet, men også på grund af udhulingen. Med udhulingen får vi en kortere fremstillingstid og dermed en billigere komponent.” forklarer sektionsleder i Teknologisk institut, Mads Østergaard.

Hør meget mere om projektet i videoen øverst i artiklen.

MADE Materiale Demonstrationsprojekt

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kroner i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter både inden for materiale og produktion

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video