MADE lancerer en ny type af demonstrationsprojekter, hvor teknologileverandører samarbejder med produktionsvirksomheder for at hjælpe dem med at teste og afprøve nye løsninger og materialer. Det fremmer nye løsninger til gavn for industrien, lyder det fra førende leverandør af automationsløsninger.
Kan en robot løse udfordringen? Hvilke teknologier kan finde værdifulde affaldsstrømme?
Spørgsmålene kan være mange for små og mellemstore produktionsvirksomheder, og det kan være en fordel at få eksperthjælp udefra. Derfor har MADE i mange år tilbudt demonstrationsprojekter, hvor virksomheder får hjælp af et GTS-institut til at teste eller afprøve nye løsninger og materialer.
Nu udvider MADE det populære tilbud med lancering af en ny projekttype:
”Vi lancerer en ny type MADE demonstrationsprojekter, hvor samarbejder mellem teknologileverandører og produktionsvirksomheder kan føre til innovation. Vi ved, at mange leverandører står på spring for at bringe deres viden endnu mere i spil – og nu får de også muligheden i MADE,” siger Dorte Gram Nybroe, Klyngeleder og Sekretariatschef i MADE.
Et stærkere dansk økosystem
Nyheden skaber glæde hos Technicon, der leverer automationsløsninger til netop produktionsvirksomheder:
”Jeg er meget henrykt for den nye projekttype. Det giver teknologileverandører bredere muligheder for at teste ny teknologi og bringe noget af al den gode viden, som MADE skaber, ud at leve i industrien,” siger Casper Hansen, CEO i Technicon og medlem af MADE’s bestyrelse.
Sådan ansøger du
Det er gratis at deltage i et demonstrationsprojekt – både produktionsvirksomheder og teknologileverandører investerer blot med tid.
MADE demonstrationsprojekter er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Regionalfond, og de er derfor underlagt statsstøtteregler (De minimis).
Deadline for ansøgning til den nye projekttype er den 15. marts 2024. Hvis du ønsker at ansøge om et projekt, skal MADE kontaktes inden indsendelse af ansøgningen: Chefkonsulent, Sandrina Lohse-Larsen: slohselarsen@made.dk.
Han har startet virksomheden Technicon i 2014 og har siden været involveret i både forsknings- og innovationsaktiviteter i MADE. Han ved derfor, hvad det kan betyde for mindre virksomheder at få sparring fra store etablerede spillere.
Den nye projekttype kan hjælpe til, at vi får ny teknologi ud til flest mulige og så hurtigt som muligt. Skalering er vigtigt for at få det danske produktionsøkosystem til at stå endnu stærkere – det er afgørende for at sikre konkurrenceevnen
Casper Hansen, CEO i Technicon og medlem af MADE’s bestyrelse
”I den nye projekttype kan teknologileverandører arbejde med mindre produktionsvirksomheder på en ny måde. Det kan hjælpe til, at vi får ny teknologi ud til flest mulige og så hurtigt som muligt. Skalering er vigtigt for at få det danske produktionsøkosystem til at stå endnu stærkere – det er afgørende for at sikre konkurrenceevnen,” vurderer Casper Hansen.
Virtuelt informationsmøde
Er du nysgerrig på den nye type MADE demonstrationsprojekt med teknologileverandører? Så læs nærmere her og tilmeld dig virtuelt informationsmøde d. 8. februar.
På informationsmødet vil Cadpeople fortælle om deres erfaringer fra et gennemført MADE EdTech-projekt, hvor de som teknologileverandør arbejdede tæt sammen med en produktionsvirksomhed for at hjælpe dem med at teste digitale læringsteknologier såsom Virtual Reality og Augmented Reality.
Læs mere og tilmeld dig her.
Se open call for den nye type MADE demonstrationsprojekt.