MADE projekt udrydder tidsrøver: Fra Windows 98 og fastfrysning til 3D-visualisering

Clip-Lok SimPak har fået en prototype til ny software-løsning, som kan mindske fejl og effektivisere produktionen af deres retur- og transportkasser

Clip-Lok SimPak måtte tilrette hver og én af deres 2D-tegninger manuelt i et Windows 98 – system før de kunne sende deres transportkasser i produktion. En tidsrøver, de er kommet et stort skridt nærmere på at komme til livs gennem først et MADE Kickstartprojekt og siden hen et MADE Demonstrationsprojekt.

Clip-Lok SimPak specialiserer sig i retur- og engangskasser og har udviklet en unik samleclips, som de anvender til kasserne, som typisk fræses ud i krydsfinér eller OSB (Oriented Strand Board). Kasserne bliver bl.a. brugt som returemballage hos virksomheder inden for bilindustrien eller virksomheder, som skal have transporteret udstyr til f.eks. Kina, fortæller Katrine Skovbjerg, Head of Development hos Clip-Lok SimPak, der har base i Allerød med 30 ansatte.

Clip-Lok SimPak

Virksomheden producerer retur- og engangskasser, som typisk er fræset ud i krydsfinér eller OSB-plader. Kasserne skræddersys kundens behov, så man kan optimere transporten med lastbil eller container med deraf store besparelser.

Et af deres kerneområder er at Clip-Lok’s kasser indgår i returflow, hvor kasserne klappes sammen og sendes tilbage til kundens underleverandør. Det giver store besparelser for kunderne, men lige så vigtigt så er det også med til at reducere kundernes CO2e aftryk. Til det formål har Clip-Lok SimPak med støtte fra SMV:Grøn udviklet en parametrisk CO2e kalkulator. Virksomheden blev grundlagt i 1982, og har base i Allerød.

Behovet for at tilpasse deres tegninger manuelt skyldes, at det it-system, som de designer kasserne i, kører på en forældet server, som ikke opdateres mere.

“Vores mest simple kasser bliver lavet i et standardsystem, hvor der er meget lidt udvikling, men eftersom hver kasse har unikke mål, så skal der noget design ind over. Og indtil videre har det foregået i et 25 år gammelt software-system, som kører på Windows 98.”

Fastfrysningen af opdateringer betyder, at systemet har tabt nogle funktionaliteter, forklarer hun.

“De 2D-tegnefiler, som vi skal bruge til at tegne efter i vores CNC-maskiner, er ikke længere i skala. Det betyder, at vi manuelt skal rette i de her filer, hver gang vi genererer kasserne. Så vi havde brug for en opdatering af software-systemet, men vidste ikke, hvor vi skulle starte eller slutte,” forklarer Katrine Skovbjerg.

Fik afklaret en masse spørgsmål

Den procesoptimering fik de hjælp til af eksperter fra Alexandra Instituttet, som er specialiserede i webbaserede visualiseringsløsninger.

Kaspar Rosengreen Nielsen, Principal Software Architect hos Alexandra Instituttet undersøgte, hvordan man kan lave et fremtidssikret system til Clip-Lok SimPak.

“Den gode historie i det her projekt er, at vi med relativt få timer er gået fra idé og afsøgning til prototype. I MADE Kickstartprojektet har vi med 30 timer kigget på deres eksisterende system og er nået frem til nogle anbefalinger om at gå over til webbaseret teknologi,” siger han og fortsætter:

“Derefter er vi gået et skridt op ad stigen med et MADE demonstrationsprojekt. Her har vi med 150 timer fået afklaret en masse spørgsmål om, hvorvidt webteknologi vil være den rette løsning, og om vi kan lave en fornuftig 3D-visualisering. Det var vigtigt at få afklaret de her usikkerheder,” forklarer Kaspar Rosengreen Nielsen.

Kun rugbrødsarbejde tilbage

Samarbejdet betyder, at Clip-Lok SimPak har fået rammen til et system, hvor der er en 3D-visualisering af kasserne, og hvor de kan indtaste målene på kasserne, som de så kan sende til deres CNC-maskiner.

“Det er meget på prototype-stadiet, men som vi ser det, er der næsten kun rugbrødsarbejde tilbage. Alle rammerne er der. Nu skal det bare bygges ud i funktioner. Der er helt sikkert meget arbejde med at få det udbygget, men vi ved, at det kan lade sig gøre,” siger Katrine Skovberg, som er godt tilfreds med projektet.

“Når det hele lander, så betyder det, at der er en hel masse steps, som bliver skåret fra, og som minimerer fejl. Før genererede vi en fil, som vi gav til CNC-programmøren, som manuelt tegnede det en gang til,” tilføjer hun.

Udover tidsbesparelser og færre fejl kan resultatet også være, at ClipLok SimPak bliver i stand til at sænke priserne på deres produkter:

“Der er ingen tvivl om, at vi vil spare meget tid på de her typer kasser, hvor der ikke er meget design i det. Vi vil måske også kunne sænke priserne på kasserne. I og med at vi får noget automatisering ind, så vil vi måske kunne gøre kasserne mere attraktive for nogle kunder, som måske ellers ville vælge en papkasse,” siger Katrine Skovberg.

MADE Kickstartprojekt

SMV’er kan via kickstartprojekter få en forsmag på, hvordan de i MADE kan få hjælp til at udvikle nye løsninger og implementere nye teknologier. Det sker i alle landets regioner.  Kickstartprojekter er et samarbejde med de regionale erhvervshuse og vidensinstitutioner. Hør, hvordan projekter på kort tid kan gøre en stor forskel. 

Kickstartprojekter sker i samarbejde med DAMRC og GTS’er, der bliver matchet med virksomhedernes konkrete udfordringer. 

MADE Kickstartprojekter er muliggjort med støtte fra DEB via finansiering fra EU’s Regionalfond.

MADE Demonstrationsprojekt

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet og DAMRC får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter.

MADE Demonstrationsprojekter er muliggjort med støtte fra Industriens Fond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (DEB) via finansiering fra EU’s Regionalfond.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Video
Artikel
Video
Artikel