Udviklingen af metal 3D-print i Danmark siden 2018 – læringer fra AM-LINE

AM-LINE 4.0-projektet, som MADE er partner i, er afsluttet. På fire år har store og små virksomheder fået metal 3D-print ind under huden: De har sparet tid, materialer og er rustet til fremtidens produktion. Her kan du se vigtige milepæle og indsatser fra 2018-2021.

Når nye teknologier skal leve op til deres potentiale, er der behov for at eksperimentere og dele erfaringer med andre.

Netop derfor blev AM-LINE 4.0-projektet etableret i form af tværfaglig vidensdeling og forskning for at bane vejen for et industrielt gennembrud for metal 3D-print i Danmark.

Udvalgte resultater (2018-2021)

  • 31 lovende business cases – både værktøjer og slutkomponenter med et meget stort potentiale – er blevet udvalgt af Danfoss og Grundfos.
  • Teknologisk Institut etablerede ”Center for industriel 3D-print”, hvor danske virksomheder har adgang til centret og dermed en komplet produktionslinje og rådgivning fra eksperter inden for industriel 3D-print i metal. Printerne har fremstillet omkring 30.000 metalemner på fire år.
  • I projektperioden er der sket en positiv udvikling i brugen af 3D-print hos danske fremstillingsvirksomheder. Ifølge Danmarks Statistik brugte 16 procent nemlig metal 3D-print i 2018, mens tallet var steget til 23 procent i 2020.
  • Projektpartnerne har samlet sikret, at over 6.000 personer er blevet introduceret til metal 3D-print via kurser, events, virksomhedsbesøg og webinarer.

Dyk ned i en interaktiv tidslinje her og se milepæle fra 2018-2021 lige fra forpremiere på det nye Industrielle 3D-print center til afslutningseventet.

Fakta om AM-LINE 4.0

AM-LINE 4.0 var et Grand Solutions projekt støttet af Innovationsfonden sammen med en række førende danske virksomheder og vidensinstitutioner fra ind- og udland.

Med et samlet budget på 88 mio. kr. var projektet den største satsning på Industriel 3D-print i Danmark nogensinde, og målet var at sikre, at danske industrivirksomheder fik den nødvendige viden og kapacitet til at kunne udnytte det store potentiale i metal 3D-printproduktion.

Partnere: Grundfos, Danfoss, DTU, Oqton, Scada Minds, Joblife, MADE, TWI, SLM Solutions og Teknologisk Institut.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Video
Video
Artikel
Artikel