Otto Mønsteds Fond bliver ny sponsor for MADE’s award

Otto Mønsteds Fond bliver den nye sponsor for den pris, som går til en ph.d. eller postdoc i MADE, hvis forskning ved et af de fem universiteter i MADE-samarbejdet skaber ekstraordinært innovative løsninger til dansk industri.

Prisen får navnet The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award. Den uddeles første gang på MADE’s årsdag og generalforsamling den 22. maj 2019.

Der er nu også åbent for indstillinger til prisen, som består af et rejselegat på 100.000 kr. til vinderen og på 50.000 kr. til andenpladsen.

– Vi er meget taknemmelige for, at Otto Mønsteds Fond har valgt at støtte MADE som sponsor for MADE’s award. Prisen er med til at hylde nogle af landets førende produktionsforskere, som i tæt samspil med industrien evner at kombinere et højt, fagligt niveau i forskningen med konkrete, implementerbare løsninger, der gavner danske produktionsvirksomheder, siger Nigel Edmondson, direktør i MADE.

MADE’s pris har i årene 2015-2018 været sponsoreret af Alexander Foss’ Industrifond, som har været med til at indstifte den eftertragtede pris.

– Jeg vil gerne sende et stort tak til Alexander Foss’ Industrifond, som har været en vigtig og engageret støtte helt fra begyndelsen af MADE og været med til at skabe stor bevågenhed om betydningen af industriel forskning, siger Nigel Edmondson.

Samarbejde om to nye priser

På MADE’s årsdag og generalforsamling 2019 bliver der også for første gang uddelt en anden ny pris, som Otto Mønsteds Fond og MADE samarbejder om.

Prisen hedder Den Lyse Idé og går til studerende – bachelor, kandidat, ph.d., postdoc eller en gruppe af unge forskere – som har en idé eller udviklet en løsning med et stort potentiale. Den Lyse Idé (The Bright Idea) går til tre forskere/studerende eller teams af forskere/studerende, som tildeles henholdsvis 200.000 kr., 100.000 kr. og 50.000 kr. til at videreudvikle sin idé eller løsning.

Fakta

The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award

  • Tildeles en ph.d. eller postdoc fra MADE-forskningen og således fra et af de fem universiteter i MADE.
  • Prisen består af en første- og andenplads på henholdsvis 100.000 kr. og 50.000 kr., som skal bruges på en studierejse.
  • Fristen for indstillinger er den 15. marts 2019.

– Vi er glade for at, at Fondens formand Bo Stærmose til maj for første gang kan uddele The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award og Den Lyse Idé, idet Fondens hovedformål er at bidrage til Danmarks handel og industri. Otto Mønsted forstod at kombinere handel og teknologi og at anvende teknologiske løsninger til at industrialisere produktionen, siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond og A/S, og fortsætter:

– MADE har en vision om produktion i verdensklasse i Danmark og beskæftiger sig netop med at anvende forskning i danske produktionsvirksomheder. Et samarbejde med MADE om en pris ligger derfor helt i tråd med Otto Mønsteds Fonds fokus på at støtte aktiviteter, der kan øge Danmark og danske virksomheders muligheder for at gøre sig gældende på det globale marked.

Fristen for indstillinger til The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award er den 15. marts 2019, mens Otto Mønsteds Fond senest den 22. marts 2019 skal modtage indstillinger til Den Lyse Idé.

Fakta

The Otto Mønsted Foundation’s MADE Award

  • Indstillinger modtages fra bachelor/kandidat-studerende, ph.d. og post.doc. Der kan både søges individuelt eller på vegne af en gruppe. Ansøger skal have dansk CPR-nummer.
  • Prisen består af en første-, anden- og tredjeplads, der får hhv. 200.000 kr., 100.000 kr. og 50.000 kr. til at videreudvikle sin idé eller løsning.
  • Fristen for indstillinger er den 22. marts 2019.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel