Otto Mønsteds Fond uddeler The Bright Idea-priser til projekter om klima, cirkulær økonomi og hurtig 3D-print

Otto Mønsteds Fond har for første gang uddelt prisen The Bright Idea. Den går til en studerende – bachelor, kandidat, ph.d., postdoc eller en gruppe af yngre forskere – som har en idé eller har udviklet en løsning med et stort potentiale.

Uddelingen af prisen går hånd i hånd med Fondens hovedformål, som er at bidrage til udviklingen af Danmarks handel og industri. Der har været stor interesse for at blive nomineret til denne pris fra universiteter og højere læreranstalter fra hele landet. 

– Handelsmanden Otto Mønsted forstod selv at kombinere handel og teknologi og at anvende teknologiske løsninger til at industrialisere produktionen og dermed også gøre sig gældende på de internationale markeder. Derfor har vi indstiftet denne pris for at hjælpe andre med netop det, siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond og A/S.

Prisen The Bright Idea blev uddelt af Fondens formand Bo Stærmose onsdag den 22. maj kl. 17.00 på MADE's Årsdag 2019 i Industriens Hus. Otto Mønsteds Fond sponserer også MADE's forskerpris, Otto Mønsteds Fonds MADE Award, der ligeledes blev uddelt på dagen.

– Vi ønsker, at vores uddelinger skal gøre en forskel, hvorfor prisen gives til yngre forskere med projekter, der har potentiale til at udvikles til en fremtidig forretning. Her kan netop de første penge gøre en forskel for det videre forløb af projektet. Vinderprojekterne er spændende og forskellige, siger Bo Stærmose.

De tre prisvindere tildeles henholdsvis 200.000 kr., 100.000 kr. og 50.000 kr.:

1. Mingyi Xu, ph.d.-studerende, DTU

The Bright Idea: Fremstilling af fødevareprotein fra kuldioxid, vand og elektricitet (eMeal).

Begrundelse: Juryen er især imponeret over projektets nye tilgang til fremstilling af protein til fødevareproduktion og ser et stort potentiale for teknologien, når den er fuldt udviklet.

2. Markus Bockholt, Ph.D, Michele Colli, Ph.D., og Jesper Hemdrup Kristensen, postdoc, alle fra Aalborg Universitet

The Bright Idea: At udvikle en forståelse for genbrugsmønstre i industrielle organisationer, inspireret af modeller for rovdyr og byttedyr i naturen, så virksomheder i højere grad kan opnå en cirkulær produktion.

Begrundelse: Juryen har lagt særlig vægt på, at gruppen af ​​forskere har anvendt og valideret deres metode og opnået betydelige resultater i en industriel kontekst.

3. Eythor Eiriksson, postdoc, DTU, David Bue Pedersen, seniorforsker, DTU og Jakob Wilm, Assistant Professor, Syddansk Universitet

The Bright Idea: Udvikling af en ny meget hurtig 3D-printteknologi, der begrænser behovet for efterbearbejdning og reducerer printtiden fra dage til timer eller endog minutter.

Begrundelse: Juryen er meget imponeret over projektets disruptive potentiale og holdets iværksætterambitioner.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Video
Artikel
Video