MADE styrker SMV’ers adgang til EU-netværk

Danske SMV’er skal have nem adgang til flere ressourcer i EU, og adgangen til EU-netværk om avanceret produktion skal styrkes. Det er formålet med det nye samarbejde som MADE– Manufacturing Academy of Denmark har indgået med innovationsnetværket EIT Manufacturing.

Den nationale Klynge for Avanceret Produktion, MADE udvider nu sin internationale kontaktflade.

Det sker via en ny samarbejdsaftale med innovationsnetværket EIT Manufacturing, hvis regionale afdeling North er placeret i Sverige.

”MADE får mulighed for at tilbyde danske SMV’er adgang til flere ressourcer, projekter og sparringsforløb i EU. Med samarbejdet styrker vi adgangen til EU-netværk om avanceret produktion, så vi kan sikre verdensklasse produktion i Danmark. Vi er rigtig glade for at kunne udvide porteføljen med direkte adgang til flere tilbud, der er målrettet SMV’er og iværksættervirksomheder,” siger Nigel Edmondson, direktør i MADE.

Read the press release in English.

Om MADE

  • MADE – Manufacturing Academy of Denmark er national Klynge for Avanceret Produktion
  • MADE driver innovationsaktiviteter med afsæt i aktuelle udfordringer og muligheder blandt danske produktionsvirksomheder med fokus på SMV’er
  • Som klynge samler MADE økosystemet omkring dansk produktion via konferencer, virksomhedsbesøg, open labs og projekter.
Nigel Edmondson, direktør i MADE, er glad for de nye muligheder, som samarbejdet med EIT Manufacturing North giver danske SMV’er.

EIT Manufacturing North er et konsortium fra ‘the European Institute of Innovation & Technology (EIT)’, og netværket bygger bro mellem førende fremstillingsvirksomheder på tværs af Europa. Ligesom MADE har de en mission om at fremme bæredygtig og konkurrencedygtig produktion gennem vidensdeling. Derfor giver det god mening at udnytte synergien fra økosystemer på tværs af grænser:

Vi deler mange af de samme mål, så muligheden for at arbejde samen med MADE og MADE’s partnere motiverer os meget. Sammen kan vi sætte skub i innovationen!

Björn Fagerström, direktør i EIT Manufacturing Co-Location Center (CLC) North
Björn Fagerström, direktør i EIT Manufacturing Co-Location Center (CLC) North.

Partnerskabet vil bl.a. give mulighed for, at MADE og EIT Manufacturing North indgår i fælles projekter og samarbejde om træningstilbud til produktionsvirksomheder.

“Vi ser meget frem til at udvide vores netværk i Danmark gennem partnerskabet med MADE. Danmark er et af de mest innovative samfund i Europa. Med mange SMV’er, dygtige entreprenører, højtrangerede tekniske universiteter og innovative fremstillingsvirksomheder som Danfoss, LEGO og Vestas, er Danmark afgørende for at fremme produktion i Europa,” vurderer Björn Fagerström.

EIT Manufacturing er et innovationsnetværk støttet af det Europæiske Institut for innovation og teknologi (the European Institute of Innovation & Technology, EIT), der er en del af EU.

Om EIT Manufacturing

  • EIT Manufacturing er et innovationsnetværk støttet af det Europæiske Institut for innovation og teknologi (the European Institute of Innovation & Technology, EIT), der er en del af EU
  • EIT Manufacturing bygger bro mellem en bred vifte af fremstillingsaktører: SMV’er, universiteter og produktionsvirksomheder på tværs af Europa for bl.a. at fremme bæredygtig og konkurrencedygtig produktion
  • EIT Manufacturing blev grundlagt i 2019 med en vision om, at Europa skal forblive globalt epicenter for innovation i fremstillingsindustrien. Innovationsnetværket forener netværk på tværs af grænser for at sikre et blomstrende økosystem
  • EIT Manufacturing har over 65 medlemmer, herunder produktionsvirksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner spredt over hele Europa
  • EIT Manufacturing North er placeret i Gøteborg, Sverige og er et af fem regionale afdelinger i EIT Manufacturing. De øvrige fire regionskontorer ligger i Darmstadt (Tyskland), San Sebastian (Spanien), Vienna (Østrig), Milan (Italien), og EIT Manufacturings hovedkontor er placeret i Paris (Frankrig).

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Video
Artikel
Video