Fra kirsebærvin til stubfræsere: Seks virksomheder er startet på et MADE Demonstrationsprojekt

I løbet af dette forår er der sat gang i seks nye demonstrationsprojekter i MADE. Her får en lille eller mellemstor virksomhed økonomisk og vidensmæssig støtte til at løse konkret udfordring eller afprøve ny teknologi.

Frederiksdal Kirsebærvin fra Frederiksdal Gods på Lolland producerer vin baseret på kirsebærsorten stevnskirsebær. Efter at have oplevet kraftig vækst i salget af vin vil virksomheden automatisere, digitalisere og effektivisere sin produktion, og det er grundlaget for et MADE Demonstrationsprojekt.

I projektet vil Frederiksdal Kirsebærvin, med hjælp fra FORCE Technology, afdække potentialerne i to teknologiske muligheder, henholdsvis potentialet i en automatiseret inspektion af f.eks. fugt og insektangreb på afgrøder og potentialet i et optimere arbejdsgange og produktionsprocesser gennem automatisering og digitalisering.

FSI power-tech er en af Europas førende producenter af stubfræsere. Disse stubfræsere monteres eksempelvis en traktor eller gravemaskine.

I et MADE Demonstrationsprojekt skal FORCE Technology hjælpe virksomheden fra midtjyske Tørring med at optimere produktionsprocesser og forsyningskæder, bl.a. hvad angår produktionen af de fræsetænder, som bruges i FSI’s maskiner.

Puriti Transducer Technology har en ambition om, at Danmark skal generobre en førerposition inden for udvikling og produktion af højtalere.

På den baggrund er Roskilde-virksomheden startet på et demonstrationsprojekt sammen med Teknologisk Institut. I projektet skal Teknologisk Institut hjælpe med at vurdere, hvordan nuværende løsninger inden for robotter, gribere og sensorer vil kunne bruges i en højteknologisk og fleksibel produktion af højtalere i Danmark.

Sens4 er en nyopstartet virksomhed med kontor i Hellebæk på den sjællandske nordkyst. Virksomheden udvikler måleinstrumenter, der overvåger eksempelvis tryk og temperatur i industrielle processer.

I et MADE Demonstrationsprojekt skal virksomheden, med støtte fra FORCE Technology, undersøge mulighederne for at automatisere monteringen af Sens4’s sensorer, hvilket i dag er et tidskrævende og omkostningstungt, manuelt arbejde.

Engskov Maskinfabrik fra Ringsted har knap 60 år på bagen og er specialister i at konstruere og opbygge store, komplicerede emner til industrien.

Blandt andet for at holde omkostninger nede og reducere mængden af ensformigt arbejde vil virksomheden gerne introducere flere robotløsninger i produktionen. Derfor skal Teknologisk Institut i et MADE Demonstrationsprojekt hjælpe Engskov Maskinfabrik med at lave simuleringer i virtual reality af mulige robotopgaver med henblik på at kunne vurdere, hvilke løsninger der skal implementeres og tages i brug i den virkelige verden.

Jacob Hilmer Architecture er en lille virksomhed bestående af stifter Jacob Hilmer og hans robotarm.

Jacob Hilmer vil etablere sig som produktionsteknologisk ekspert inden for design, arkitektur og byggeri. Som led heri vil Jacob Hilmer udvikle en procesteknologi til at formgive plader i tredimensionelle former – en opgave, som hans robotarm skal kunne udføre. I den forbindelse får iværksætteren støtte fra Teknologisk Institut i et MADE Demonstrationsprojekt til udvikling og afprøvning af den nye proces.

Med de seks nye demonstrationsprojekter er der i alt startet 29 demonstrationsprojekter op i MADE.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Video
Artikel