CO2-fangst er altafgørende for Aalborg Portlands planer om CO2-neutralitet i 2050, men før de kan komme i gang, skal der lægges en plan. Her spiller alt fra holdninger i lokalområdet til typen af CO2, som Aalborg Portland udleder, ind. I MADE Podcast udfolder vi de konkrete planer, udfordringer og muligheder.
Kan også afspilles via
Lyt til MADE Podcasts
”Cirka en tredjedel af den CO2, der skal til for at komme i mål – den skal man fange og lagre,” siger Jesper Sand Damtoft, der har arbejdet på Aalborg Portland siden 1985 og i dag er Group Sustainability and R&D director.
Målet er CO2-neutralitet i 2050, og midlet er i høj grad CO2-fangst, hvis den største CO2-udleder blandt danske virksomheder skal indfri sine grønne mål
Men hvad er det, og hvordan har Aalborg Portland tænkt sig at bære sig ad med den meget uprøvede teknologi?
I MADE Podcast andet og sidste afsnit i miniserien om Aalborg Portland, fortæller Jesper Sand Damtoft om Aalborg Portlands konkrete udfordringer med at udvikle CO2-fangst, og hvilke gevinster, det potentielt kan skabe.
Derudover møder vi MADE-ph.d. Juanita Gallego Davila, som har analyseret de konkrete muligheder, som Aalborg Portland har for at indføre CO2-fangst. Det indebærer bl.a., hvilken teknologi, der egner sig bedst, og hvor stort et CO2-fangst-anlæg, fabrikken kan bygge.
Slutteligt møder vi professor på Aalborg Universitet Arne Remmen, som er ekspert i værdikæder. Sammen med ham og Jesper Sand Damtoft tager vi op i helikopteren for at forstå og få overblikket over, hvad det kræver af samarbejdspartnere, lokalområde og forretningsmodellen, hvis CO2-fangst kan blive en realitet.
Lyt til første afsnit af miniserien ”Danmarks sidste og eneste cementfabrik” her: