Podcasts

Kan vi genanvende os ud af plastproblemet?

Plast hober sig op til vands og til lands, men måske industrien har en løsning? I dette afsnit af MADE Podcast serien Industriens Genbrugsguld besøger vi SMV'en PLASTIX, der genanvender gammelt fiskeudstyr, så det kan indgå som grøn plast i nye produkter.

Kan også afspilles via

Seks meter høje bunker af udtjente reb og fiskenet tårner op i et idyllisk landskab af marker i Lemvig. Bunkerne tilhører SMV’en PLASTIX, der gennem en avanceret genanvendelsesproces omdanner dem til plastgranulat, der kan bruges i nye plastprodukter.

Ved at bruge et kilo af vores plast har du en 1,7 kilos CO2-reduktion mod nyplast

Hans Axel Kristensen, CEO i PLASTIX

“Ved at bruge et kilo af vores plast har du en 1,7 kilos CO2-reduktion mod nyplast,” fortæller CEO i PLASTIX Hans Axel Kristensen. 

Industriens Genbrugsguld

I podcastserien ’Industriens Genbrugsguld’ gør eksperter os klogere på, hvad cirkulær og bæredygtig produktion er – og hvordan vi kommer derhen. Derudover besøger vi danske produktioner for at se deres svar på en cirkulær produktion.

I dette afsnit af MADE Podcast serien Industriens Genbrugsguld taler vi om plastik: Hvorfor skaber plastik problemer for miljø og klima, og kan vi genanvende os ud af de problemer? 

I podcasten besøger vi PLASTIX for at høre om deres rejse fra idé til skabelsen af et helt nyt system, der muliggør genanvendelse af reb og fiskenet. Derudover fortæller Hans Axel Kristensen om PLASTIX’ fremtidsplaner, og hvordan de får hjælp gennem innovations- og forskningsplatformen MADE FAST til at indfri dem. 

Samtidig hører vi også fra Peter Sommer Larsen, der er forretningsleder ved Center for Plast og Emballage på Teknologisk Institut, og Miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk. De gør os klogere på, hvad plast er for en størrelse, og hvilke udfordringer og muligheder plastmaterialet møder, når det kommer til genanvendelse.

Medvirkende:

  • Peter Sommer-Larsen, Forretningsleder i Center for Plast og Emballage ved Teknologisk Institut.
  • Christina Busk, Miljøpolitisk chef i Plastindustrien
  • Hans Axel Kristensen, Co-founder og CEO i Plastix
  • Julie Lykke-Nedergaard, vært

Musik:

  • Jingle soundtrack: “Princess” af Ramzoid
  • Baggrundsmusik: “Hope” af Morten Peetz Andersen

Se hvordan PLASTIX genanvender udtjente reb og fiskenet af plastfibre:

Hør flere MADE Podcast her:

Digitale tvillinger, sensorer, samarbejdende robotter, cirkulær produktion og nye materialer. I MADE Podcast ser vi sammen med virksomheder og eksperter på tendenser og nybrud i dansk produktion og sætter det i perspektiv til resten af verden.

Udover nedenfor kan du bl.a. lytte til MADE Podcast på Apple PodcastSpotifyPodimo og Google Podcast.

Relaterede podcasts

Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast