Podcasts

Virksomhed vil 3D-printe sig til en grønnere produktion

Hvordan kan vi tjene penge på affald og på at producere færre nye produkter? I podcastserien Industriens Genbrugsguld besøger MADE danske frontløbere, der har kastet sig ud i cirkulære produktioner. En af dem er Thürmer Tools, der med metalskrot vil 3D-printe sig til en mere bæredygtig produktion.

Kan også afspilles via

Spørger man ”Kan vi 3D-printe os til en grønnere produktion”, skal den helt store kugleramme frem.

I dette afsnit af MADE Podcastserien om cirkulær økonomi og bæredygtighed i produktionen besøger vi værktøjsproducenten Thürmer Tools, der mener at have knækket koden til en grønnere produktion gennem 3D-print, ved blandt andet at printe fra lokalt metalskrot.

”Visionen er, at selvfølgelig kan vi tage en gammel bil. Nedbryde den til flormelis-lignende metalpulver og 3D-printe. Det kan vi sagtens. Det, der er problemet er, hvad koster det, og hvad kan vi tage vi for det?” siger administrerende direktør i Thürmer Tools Erick Thürmer i podcasten.

Visionen er, at selvfølgelig kan vi tage en gammel bil. Nedbryde den til flormelis-lignende metalpulver og 3D-printe

Erick Thürmer, Administrerende direktør i Thürmer Tools

Industriens Genbrugsguld

I podcastserien ’Industriens Genbrugsguld’ gør eksperter os klogere på, hvad cirkulær og bæredygtig produktion er – og hvordan vi kommer derhen. Derudover besøger MADE Podcast danske produktioner for at se deres svar på, hvordan en produktion kan blive cirkulær og bæredygtig. 

I fortællingen om 3D-print og bæredygtighed dykker vi ned i mulighederne og udfordringerne i Thürmer Tools’ vision og bliver klogere på, hvordan produktionsvirksomheden i dag eksperimenterer med 3D-print.

Desuden fortæller seniorforsker ved DTU Mekanik David Bue Pedersen om, hvornår 3D-print er grønt – og hvornår det ikke er.

Det rigtige økosystem

I 3D-prints ’grønt vs. sort-regnestykke’ skal vi som sagt bruge den helt store kugleramme.

Man bør medregne, hvordan 3D-printere kan ændre på fragten, materialerne, energiforbruget i produktionen – og ikke mindst medregne om 3D-printere kan skabe grønnere produkter gennem nye geometriske strukturer.

C-VoUCHER

C-VoUCHER er støttet af EU Horizon 2020 og står for Circularize ValUe CHains across European Regional Innovation Strategies.
Formålet er at hjælpe SMV’er i Europa med at udvikle forsyningskæder baseret på cirkulær økonomi.

12 udvalgte MV’er har i projektet udviklet og afprøvet nye cirkulære løsninger. Disse løsningerne udbredes til 42 SMV’er med lignende ønsker om at indføre cirkulære økonomi.

MADE, Vejle Kommune, Green Ship of the Future, Lifestyle & Design Cluster er danske projektpartnere.
Projektet løber til 1. marts 2021.

”Det gælder om at anvende 3D-print strategisk i det rigtige økosystem”, forklarer David Bue Pedersen i podcasten.

Lyt med og bliv klogere på mulighederne, udfordringerne og ikke mindst de mange 3D-print eksperimenter, som Thürmer Tools lægger fabrikshal til.

Medvirkende:

  • David Bue Pedersen, seniorforsker ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
  • Erick Thürmer, administrerende Direktør i Thürmer Tools
  • Julie Lykke-Nedergaard, vært

Musik:

  • Jingle soundtrack: “Princess” af Ramzoid
  • Baggrundsmusik: “Hope” af Morten Peetz Andersen

Hør flere MADE Podcasts:

Listen on Apple Podcasts

Relaterede podcasts

Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast