Danfoss: Genbrug vil få en kæmpe indflydelse

I et interview i Børsen fortæller Vice President i Danfoss Drives og formand i MADE Morten Buhl Sørensen, om de store muligheder han ser inden for genbrug og take back.

Danfoss har en plan om, at alle fabrikker i koncernen globalt set skal være CO2-neutrale i 2030. Ind til videre har Danfoss lagt et enormt arbejde i at energieffektivisere, men for at nå i mål, er der behov for også at tage andre midler i brug.

”Genbrug vil få en kæmpe indflydelse. Der kan være nogle bestemte komponenttyper, hvor vi er i stand til at opnå en meget høj genanvendelsesgrad. Jeg forventer helt op til 30 pct. på nogle komponenter i løbet af de kommende år. Det bliver svært, men det er ikke urealistisk,” siger Morten Buhl Sørensen i et interview i Børsen.

Man kan ikke bare lige rulle det ud globalt

For at finde de rigtige løsninger til at kunne genanvende mere, har Danfoss taget del i en række MADE forskningsprojekter. Her har spørgsmål om alt fra materialer til lovgivning været oppe at vende.  

”At genbruge materialer og at lave cirkulær økonomi har været et stort indsatsområde,” siger Morten Buhl Sørensen til Børsen.

I dag er Danfoss også begyndt at sælge produkter med genanvendte komponenter, men det er stadig på testniveau på et enkelt marked.

”Jeg er ikke i tvivl om, at genbrug og takeback er et væsentligt element i at få reduceret vores forbrug af materialer.”

Senior Vice President i Danfoss Drives, Morten Buhl Sørensen

”Når vi har læring fra det marked og forstår alle aspekter af det, vil vi rulle det ud i en større skala. Området er komplekst, der er meget lovgivning, og vi skal stadigvæk sikre, at kvaliteten er i orden. Man kan ikke bare lige rulle det ud globalt,” siger Morten Buhl Sørensen til Børsen og tilføjer:

”Jeg er ikke i tvivl om, at genbrug og takeback er et væsentligt element i at få reduceret vores forbrug af materialer.”

Denne artikel er baseret på en artikel udgivet i en særudgave af Børsen Industri , hvor en række cases fra bl.a. MADE viser forskellige veje til fremtidens grønne produktion.
Læs hele artiklen og hele Børsen Industri her.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel