Virtuelt MADE Møde: Sådan kommer du i gang med robotter og automation – små skridt vinder i det lange løb

Få inspiration og viden om, hvordan man kommer i gang med robotter og automation og hvilke fordele og gevinster der kan være for både virksomheden og medarbejderne. 

På trods af mangel på arbejdskraft i Danmark har kun et fåtal af små og mellemstore produktionsvirksomheder i Danmark en egentlig strategi for indførsel af robotter og automation. Det er til trods for, at de fleste danske virksomheder kan opnå væsentlige gevinster ved at automatisere. 

Deltag på dette virtuelle MADE møde og få inspiration og viden om, hvordan man kommer i gang med robotter og automation samt gode råd fra fagspecialister og danske virksomheder, der har erfaringer med robotter. 

Små skridt vinder i det lange løb

Du vil blandt andet kunne høre om, hvordan virksomheden DANSAC, der producerer stomiposer, har indført robotter at føde og fjerne emner til og fra andre maskiner i produktionen, i fagtermer kendt som machine tending.  

Derudover kan du også blandt andet høre virksomheden Eilersen Electric fortælle, hvordan de har automatiseret deres kalibreringsproces af høj-præcisions måleudstyr til lægemiddelindustrien. 

Kommende aktiviteter i MADE 2024

Slutteligt vil du kunne høre om de kommende projektmuligheder og events i MADE i 2024, der har fokus på robotter og automation. Hør blandet andet om projektmuligheden Kickstart, hvor virksomheden kan få hjælp til at komme i gang med robotter, AI, dataopsamling eller andre produktionsteknologier. 

Dato

18 december 2023 kl. 13:00 - 14:30

Sted

Microsoft Teams

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

14 december 2023

Stine Nygaard Jensen, Tlf: +4572202422, E-mail: stjn@teknologisk.dk

Program

13.00 Velkomst og introduktion  
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE  

13.05 Robotarmen der fjernede flaskehals i produktionen  
Electronics Technician Mads Beckmann Dahl, Eilersen Electric  
Seniorspecialist Karsten Ahrentsen, Teknologisk Institut  
 
Hør, hvordan Eilersen Electric fik hjælp og sparring af Teknologisk Institut i et MADE Demonstrationsprojekt til at automatisere en manuel kalibreringsproces af høj-præcisions vejeceller, som bl.a. anvendes i pharma-industriens til produktion af COVID19-vacciner. 

13.25 Gode råd om indførsel af robotter s skridt vinder i det lange løb  
Faglig Leder Søren Peter Johansen, Teknologisk Institut 

Få gode råd om, hvordan man kommer i gang med automatisering med udgangspunkt i konkrete eksempler fra virksomheder og på baggrund af nyeste statistik, observationer og indsigt om typiske barrierer, potentialer og behov i dansk produktion. 

13.45 Kommende projektmuligheder i MADE  
Salgsingeniør Henrik Vistisen, DAMRC  
Faglig Leder Thomas Kroman, Teknologisk Institut  

Hør, om de kommende projektmuligheder og events i MADE i 2024 med fokus på robotter og automation. Hvad kendetegner et godt projekt, og hvordan kommer virksomheden i gang?  

13:55 Data og vision som byggeklodserne til at automatisere 
Manager Science in Production Tonie Davidsen Brinch, Dansac  
Seniorspecialist Martin Mølbach Olsen, Teknologisk Institut  

Hør, hvordan Dansac har indført robotter og automation i produktionen blandt andet automatiseret fødning eller fjernelse af komponenter fra andre maskiner samt en vision-baseret kvalitetskontrol af stomiposer, hvor de har fået hjælp gennem et MADE Demonstrationsprojekt. 

14.15 Afdækning af investeringspotentialet – kan robotinvesteringen betale sig?  
Seniorspecialist Karsten Ahrentsen, Teknologisk Institut  
 
Hør teknologisk institut fortælle om, hvordan de har hjulpet AH Finmekanik med at få afdækket automationspotentialet gennem et MADE Kickstartprojekt, og hør hvordan virksomheden nu har investeret i en robot, der har automatiseret en manuel proces og forlænget åbningstiden i produktionen markant. 

14.25 Afrunding og opsamling 
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

22
aug
2024
26
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024
30
sep
2024
7
okt
2024