Open Lab: Sådan kan mennesker og maskiner samarbejde

Oplev, hvordan mennesker på en sikker måde kan arbejde og interagere helt tæt med komplicerede maskiner, som f.eks. industrielle robotter der hjælper med tunge løft.

Mennesker og maskiner

Det er blevet lettere at programmere og arbejde side om side med robotter de seneste år, men der er stadig avancerede maskiner, hvor det kræver specialviden og særlig opmærksomhed at kunne anvende dem. I flere MADE-projekter har virksomheder og forskere undersøgt, hvordan interaktionen mellem menneske og maskiner kan øges – også når det gælder arbejde med industrielle robotter, der normalt er gemt væk bag aflåste hegn. Her er Augmented Reality (AR) bl.a. blevet testet for at sikre interaktion på en sikker og effektiv måde.

Ved dette MADE Open Lab på Syddansk Universitet vil I med egne øjne og fingre kunne se og føle udviklingen på området, og måske kommer du hjem med gode ideer til, hvordan I i jeres virksomhed kan igangsætte en diskussion af, hvordan I kan begynde at bruge kollaborative robotter.

Slip for tunge løft og opslidende arbejde

Med en øget interaktion mellem menneske og maskine vil jeres medarbejdere kunne slippe for tunge løft og gentagende, opslidende arbejde. Hør f.eks., hvordan  SDU har arbejdet tæt sammen med The LEGO Group i MADE for at udvikle en demonstrator, hvor robotter hjælper med at montere sprøjtestøbeforme, der vejer op til 750 kg. Her guider AR-medarbejderen til at samle de mange hundrede komponenter i rigtig rækkefølge.


Eventet er en del af ”Innovationskraft – Avanceret produktion”, støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen, EU’s regionalfond og Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen.

Dato

16 maj 2024 kl. 10:00 - 15:00

Sted

Syddansk universitet, Det Tekniske Fakultet

Moseskovvej 67
5230 Odense
Danmark

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

6 maj 2024

Pris

Det er gratis at deltage. Er du tilmeldt og udebliver uden at melde afbud, opkræves der et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms).

Sebastian Christophersen, Tlf: +4593522654, E-mail: s.christophersen@alexandra.dk

Program

09.30 Registrering og morgenbrød

10.00 Velkomst og introduktion
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10.10 Forskningsindblik i robotteknologi
Professor Henrik Gordon Petersen, Head of Section, SDU Robotics

Hør, om forskningsaktiviteter i MADE FAST, og hvordan der udvikles automatiseringsløsninger ved hjælp af robotteknologi. Få et indblik i den nuværende status for hver aktivitet og de fremtidige planer.

10.25 Agil Interaktion med industrielle robotter
Professor Dr.-Ing. Christian Schlette, Head of SDU Center for Large Structure Production
Principal Software Architect Kaspar Rosengreen Nielsen, Alexandra Instituttet

I MADE FAST er der blevet udviklet en demonstrator med The LEGO Group, hvor målet er at støtte medarbejderne i produktionen med den daglige samling og demontering af støbeforme. Demonstratoren anvender Augmented Reality til at guide medarbejderen let igennem processerne, imens robottens handlinger monitoreres.

11.00 Vejen til et bedre samarbejde mellem operatører og robotter
Ph.d.-studerende Rasmus Skovhus Lunding, Aarhus Universitet

Få indblik i, hvordan Augmented Reality kan anvendes til at give operatøren indsigt i arbejdsopgaven og robottens intentioner samt mulighed for at tilpasse robottens opgaver efter behov.

11.30 Frokost og netværk

12.30 AR for UR Robots
Head of Incubation and Partnerships Morten Boris Højgaard, Universal Robots
Professor Mikkel Baun Kjærgaard, SDU Software Engineering

Augmented Reality åbner muligheden for at gøre komplekse semantiske informationer omkring produktionsmiljøer synlige og redigerbare for robotoperatører. SDU og Universal Robots har udforsket dette potentiale sammen i et fælles projekt.

13.00 Labtur
SDU Robotics og SDU Center for Large Structure Production giver en guidet tur i et par spændende labs, hvor du vil stifte bekendtskab med forskellige forskningsprojekter, bl.a. MADE Fast Electronics, Lego Demonstrator og Novo Assembly Line. Rundvisningen foregår i tre grupper med cirka 20 deltagere i hver gruppe.

14.00 Expo - samt kaffe og kage
På open lab møder du flere virksomheder, som udstiller på dagen. Du får rig mulighed for at netværke med udstillerne og kan opleve en række konkrete eksempler inden for emnet.

15.00 Afslutning
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE                   

15.15 Tak for i dag   

Andre arrangementer

30
maj
2024
30
maj
2024
4
jun
2024
11
jun
2024
19
jun
2024
27
aug
2024