Virksomhedsbesøg: Sådan gør Grundfos deres fabrikker mere bæredygtige

Bliv inspireret af Grundfos’ mange forskellige tilgange til at skabe en mere bæredygtig produktion, oplev fabrikken og få indblik i en række aktuelle indsatser.

Mange bække små. Bæredygtighed skal tænkes ind i alle aspekter af produktionen, før det for alvor kan flytte noget. Det kræver til- og fravalg og en gennemtænkt plan.

På MADE Virksomhedsbesøg kan du opleve, hvordan Grundfos angriber mulighederne for at skabe en mere bæredygtig produktion.

Bæredygtige beslutninger

Intentioner og ønsker om at skabe en mere bæredygtig produktion er der ikke mangel på – så hvorfor sker der ikke mere?

Professor på CBS Torben Pedersen fortæller, hvad der afholder virksomheder fra at komme i gang, og hvordan udfordringer kan overkommes.

Inde i Grundfos’ produktion

På dagens virksomhedsbesøg hører vi om Grundfos’ arbejde med at skabe en bæredygtig produktion gennem alt fra universitetssamarbejder om beslutningsværktøjer til nye konsortieprojekter.

Derefter skal vi ud at se de konkrete indsatser på en guidet tur i produktionen. Vi skal bl.a. se de konkrete tiltag til energi- og gasbesparelser, genindvinding af spildvarme og tiltag inden for remanufacturing.

Dato

24 januar 2023 kl. 10:00 - 15:30

Der er registrering og morgenmad fra kl. 09:30.

Sted

Grundfos Center

Poul Due Jensens Vej 23
8850 Bjerringbro
Danmark

Deltagere behøves ikke at henvende sig ved receptionen, men skal blot køre direkte ud til Grundfos Center.

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

5 januar 2023

Pris

Gratis for MADE-medlemmer, der har fortrinsret til deltagelse. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 500 (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Ida Kragh-Vodstrup, Tlf: +4521425152, E-mail: ikraghvodstrup@made.dk

Program

09:30

Registrering og morgenkaffe

10:00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10:15

Introduktion til Grundfos

VP Advanced Manufacturing Engineering Ulrich Brorson, Grundfos

10.30

Grundfos’ arbejde med bæredygtighed

Senior Manager Sustainable Manufacturing Engineering Leif Gram Nielsen, Grundfos

Hør om Grundfos’ overordnede bæredygtighedsstrategi, som inkluderer Science based target (SBTI), konsortieprojekter og tiltag for at minimere virksomhedens gasforbrug.

10:55

Pause

11:10

Grundfos’ universitetssamarbejde om bæredygtighed

Manufacturing Specialist Henriette Agerskov Eriksen, Grundfos & ph.d. Giácomo Parolin, DTU

Grundfos fortæller om deres samarbejde med Linköping universitet om at finde vejen til fremtidens robuste cirkulære værdikæder. Derudover vil ph.d. Giácomo Parolin fortælle om hendes arbejde med at finde værktøjer til at træffe bæredygtige valg i forbindelse med at implementere og udvikle ny teknologi i en produktionsvirksomhed.

11:40

Hvad er den største hindring for flere bæredygtigheds-projekter i danske virksomheder?

Professor Torben Pedersen, CBS

Der er mange som har gode intentioner og ønsker om at blive mere bæredygtige, så hvorfor sker der ikke mere? En udfordring er at tænke produktion som en cirkulær proces, hvor ressourcerne kan genanvendes. Andre udfordringer handler om at skabe nye forretningsmodeller og samarbejdsformer på tværs af virksomhederne.

12:10

Frokost og netværk

13:15

Rundvisning i fabrikken

Kom med på en guidet tur rundt i en af Grundfos’ fabrikker. På rundvisningen vil du blive klogere på en række aktuelle indsatser hos Grundfos, herunder energibesparelser. Hos Grundfos sker det blandt andet ved at genindvinde spildvarme, en udskiftning af motorer og pumper samt en indsats for at genanvende og genskabe (remanufacture) dele til fabrikken.

15:15

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

30
maj
2024
30
maj
2024
4
jun
2024
11
jun
2024
19
jun
2024
27
aug
2024