MADE Open Lab hos DAMRC: Optimering af svejse- og bearbejdningsprocesser

Hør om de nyeste tendenser indenfor svejse og bearbejdningsprocesser og få indsigt i, hvordan de kan gavne din virksomheds bundlinje og grønne omstilling.

Få indblik i, hvordan de nyeste teknologier indenfor svejse- og bearbejdningsprocesser kan gavne din virksomheds bundlinje og grønne regnskab. På MADE Open Lab får du ny viden om optimeringspotentialer indenfor bearbejdning, hvordan procestid minimeres og produkter opnår længere levetid.

Stort grønt potentiale

Danske produktionsvirksomheder gennemgår en grøn omstilling, som danske bearbejdningsvirksomheder også deltager aktivt i. På MADE Open Lab vil du se teknologiske muligheder som understøtter den grønne omstilling og samtidig styrker konkurrencekraften. Denne eftermiddag vil du få inspiration og bud på løsninger fra både produktionsvirksomheder, teknologileverandører, forskere og specialister.

Kom helt tæt på

Eftermiddagen vil også byde på et bredt udvalg af demonstrationer af optimeringsteknologier inden for CNC-bearbejdning, materialeafspænding og digitale hjælpeværktøjer.

Sjørring Maskinfabrik viser, hvordan de er i gang med afprøvning af vibrationsteknologier til materialeafspænding og forbedret svejsning.

VOLA beretter om deres succesfulde optimering af procestid og minimering af værktøjsslid som følge af modal-analyse, og OQTON demonstrer deres software til styring af fremtidens fabrikker ved hjælp af kunstig intelligens.

Arrangementet afvikles jf. de til enhver tid gældende COVID-19-retningslinjer.

Dato

16 september 2021 kl. 12:45 - 16:00

Sted

DAMRC

Sandagervej 10
Port 4
7400 Herning

Sprog

Dansk

Pris

Gratis

Lene Nielsen, Tlf: undefined, E-mail: len@damrc.com

Program

12.00

Registrering åbner

12.30

Velkomst og introduktion

Klyngeleder og sekretariatschef, Dorte Gram Nybroe, MADE

12.40

Velkommen til DAMRC og introduktion til muligheder med vibrationsteknologier

CEO Klaus Bonde Ørskov, DAMRC

Klaus viser, hvordan øget viden om vibrationer kan føre til øget processtabilitet og energibesparelser i danske bearbejdningsvirksomheder.

13.10

Digitalisering af fremstillingsprocesser

Professor og sektionsleder for Proces- og Produktionsteknologi, Jesper Henri Hattel, Institut for Mekanisk Teknologi, DTU

Jesper leder indsatsområde 4 i MADE FAST, hvor der forskes i digitalisering af produktionsprocesser. Jesper fortæller om brugen af både datadrevne og modeldrevne tilgange til at etablere digitale tvillinger af produktionsprocesser og produkter i drift. Eksempler fra igangværende projekter vil blive inddraget.

13.30

Kaffe og netværk

14.00

Introduktion til Open Lab – og udstilling

Projektleder Mikkel Meldgaard, DAMRC

Se, hvordan en række virksomheder arbejder med optimering af svejse- og bearbejdningsprocesser i praksis. Kom i dialog med dem, der allerede har erfaringer inden for området, når en række konkrete løsninger bliver vist frem. Her vil være gode muligheder for dialog med andre deltagere og udstillere. Emner som behandles: - Brugen af avancerede fiksturer i 3D print – erfaringer fra MADE udviklingsprojekt (DAMRC) - Dataopsamling som puster nyt liv i ældre CNC-maskiner (Reeft og Micro Technic) - Optimering af procestid, værktøjsslid og bearbejdningsparametre ved modal-analyse igennem tap-testing (VOLA) - Monitorering af data til produktivitetsforøgelse på CNC-maskiner (OQTON) - Vibrationer under svejsning til optimering af svejseprocesser og svejseresultater (Sjørring Maskinfabrik) - Materialeafspænding ved hjælp af mobil vibrationsteknologi (DAMRC) - Måling af skærekræfter i bearbejdningsprocessen (Kistler) - Automatisering af opspænding for CNC-maskiner (Schunk)

15.50

Opsamling og afrunding

Klyngeleder og sekretariatschef, Dorte Gram Nybroe, MADE

Andre arrangementer

30
maj
2024
30
maj
2024
4
jun
2024
11
jun
2024
19
jun
2024
27
aug
2024