Innovationskonference: Forsyningskæder, der kan modstå uforudsete hændelser

Hvordan kan den nyeste forskning hjælpe produktionsvirksomheder med at få robuste forsyningskæder? Få svaret, når DI Produktion og MADE inviterer til seminar hos FORCE Technology i Brøndby.

Sæt lid til data i en turbulent tid

De sidste års forsyningskriser har understreget nødvendigheden af at skabe agile og modstandsdygtige forsyningskæder i danske produktionsvirksomheder. Behovet for at kende og have kontrol over forsyningskæderne er desuden styrket af en bevægelse mod mere bæredygtig produktion og materialeanvendelse.

Hvilken vej skal vi tage?

Der er flere veje mod en mere robust forsyningskæde. En der gør produktionsvirksomheder mindre sårbare overfor uforudsete hændelser som krig og Corona, men kan være svært for den enkelte virksomhed at navigere i.  Mulige løsninger kan f.eks. være multi- eller mere lokal sourcing, øget produktstandardisering, øget lagerkapacitet eller forsyningspartnerskaber med andre virksomheder. 

Fra viden til virkelighed

På seminaret vil du høre virksomheder og vidensinstitutioner dele deres erfaringer og viden fra state-of-the-art forskning og innovation. Du vil f.eks. høre, hvordan OKM via dataopsamling og kunstig intelligens har opnået en stærkere forsyningskæde, der har styrket deres konkurrenceevne. Endelig kan du høre ARLA sætte ord på, hvordan de bruger data til at optimere både maskiner og forsyningskæder.

Dato

7 marts 2023 kl. 10:00 - 13:00

Sted

FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark

Sprog

Dansk og engelsk

Tilmeldingsfrist

2 marts 2023

Pris

Gratis for MADE-medlemmer og medlemmer af DI Produktion. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 1.700 (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Ida Kragh-Vodstrup, Tlf: +4521425152, E-mail: ikraghvodstrup@made.dk

Program

9.30

Registrering og morgenbrød

10.00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10.10

Hvordan gør man sin forsyningskæde mere robust?

Professor Torben Pedersen, CBS - og leder af indsatsområdet ’Bæredygtig produktion’ i forsknings- og innovationsplatformen MADE FAST.

Vi lever i mere ustabile tider, end vi har været vant til, og virksomhederne er blevet sårbare overfor uforudsete hændelser. Problemet er, at vi ikke ved, hvilke disruptions der kommer i fremtiden. Det eneste, vi ved, er, at der vil komme flere af dem. Et centralt spørgsmål er derfor, om virksomhedens forsyningskæde også passer til den nye usikre verden, eller er der behov for at gøre den mere robust og resilient? Og hvad kan man i givet fald gøre?

10.35

Styrket robusthed i produktionen via produktionsdata

Direktør Michael Pedersen, ApplicateIT / ImpactSphere

Hør konkrete eksempler på, hvordan værktøjet ImpactSphere via simuleringer kan bruges til at afprøve forskellige strategier på både forsyningskæder og produktionslinjer baseret på historiske data og i realtid på den faktiske produktions- og forsyningskæde.

11.00

Fra teori og modeller til levende processer på tværs af organisationen, som styrker Supply Chain Ressilience

Director - Global Operations Strategy, Maciek Mazurkiewicz, Demant

Hvordan blev supply chain ressilience i Demant Global Operations implementeret? Hvordan fik de hele organisationen til at omfavne denne team-sport i praksis? Og hvordan skabte de værdi gennem processerne og forhindrede, at det ikke kom til at opleves som mere bureaukrati? Hør Director, Global Operations Strategy Maciek Mazurkiewicz dele erfaringer fra implementering af supply chain ressilience i Demant Global Operations.

11.25

Sensors as a tool to improve the supply chain

IoT Production Lead Michele Colli, FORCE Technology

Hear how OKM has achieved a stronger and more resilient supply chain via data collection and processing, which ultimately has a positive effect on their competitiveness. Typically the forecasting of production time and costs was done manually for each order, but by testing the two most relevant IoT technologies to operate the automatic data collection (RFID and Bluetooth) on the production floor, this could be done much more effectively enhancing competitiveness.

11.50

Frokost og netværk

12.50

Hvordan optimerer ARLA sine mælkemaskiner og forsyningskæder med data?

Postdoc Johan Clausen, Aalborg Universitet

Bliv klogere på, hvordan data og advanced analytics kan bruges til at optimere ARLA’s produktionsproces og forsyningskæde. Hør om prescriptive analytics for maskinoptimering og om datadreven prescriptive analytics, hvor fokus er på f.eks. produktion, lager eller transportbeslutninger i en forsyningskæde.

12.55

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

18
jun
2024
19
jun
2024
22
aug
2024
27
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024