Innovationskonference: Digitale værktøjer til operatører og teknikere: Vejen til bedre produktion!

Oplev, hvordan nye teknologier såsom AI og Virtual Reality kan ændre hverdagen
for produktionsvirksomheder ved at hjælpe medarbejderne med at træffe gode, hurtige valg.

Fra data til beslutning

På Innovationskonferencen fokuserer vi på løsninger, der kan optimere den praktiske beslutningstagning på fabriksgulvet. Vi udforsker, hvordan nye teknologoier som kunstig intelligens, augmented reality og data transformerer hverdagen for ansatte i produktionen og hjælper dem med at træffe hurtige, effektive og intelligente beslutninger.

Demokratisering af nye teknologier

Data giver kun værdi, så længe det er er de rette data, præsenteret og visualiseret på det rette tidspunkt med den rette teknologi. Det skal med andre ord give mening for medarbejderne i den situation, de befinder sig i, så de kan træffe de rigtige valg.

Eksempler fra virkeligheden

På innovationskonferencen vil du få et indblik i forskellige teknologier og måder, hvorpå data kan styrke medarbejdernes arbejdsprocesser og træffe de rette beslutninger på det rette tidspunkt. Glæd dig til at høre konkrete eksempler fra blandt andre Arla og Fibo Intercon samt førende eksperter fra vidensinstitutioner. Endelig vil der være mulighed for at sparre med deltagere fra andre virksomheder og med dagens eksperter om konkrete problemstillinger fra din produktion.

Dato

23 januar 2024 kl. 10:00 - 15:15

Sted

MADE, Innovest

Ånumvej 28
6900 Skjern
Danmark

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

19 januar 2024

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 1.700 kr. (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Sebastian Christophersen, Tlf: +4593522654, E-mail: s.christophersen@alexandra.dk

Program

09:30 Registrering og morgenbrød

10:00 Velkomst og introduktion v. MADE
Chefkonsulent Preben Dahl Johansen, MADE

10:10 Digitale værktøjer til in-situ beslutningsstøtte
Institutleder Kaj Grønbæk, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Kaj Grønbæk præsenterer eksempler på, hvorledes adgang til realtids data og eksperter på afstand kan understøtte hurtigere og bedre situationsbestemte beslutninger i produktionen. Data visualisering og Augmented Reality er blandt de centrale værktøjer.

10:40 Optimering af arbejdsgange med XR
Marketing Coordinator Lotte Kristensen, Fibo Intercon

Hør om erfaringer fra Fibo Intercons MADE Demonstrationsprojekt, hvor de har undersøgt mulighederne for at optimere arbejdsgange og reducere teknikernes rejsetid med XR-teknologi.

11:10 Datadrevet beslutningsstøtte kræver input fra mennesker
CCO Anders Meister, CIM A/S

For at data kan give værdi, skal operatørernes viden bringes i spil, men det er en stor udfordring at inddrage dem effektivt og systematisk. Med afsæt i konklusionerne fra MADE Samarbejdsprojektet ’Datadrevet beslutningsstøtte til produktionen’ vil CIM vise konkrete eksempler på, hvordan operatørernes erfaringer kan opsamles og parres med andre data, og hvordan de konverteres til reel beslutningsstøtte.

11:40 Frokost og netværk

12:20 Datadreven maskinoptimering for alle
MADE Postdoc Johan Bjerre Bach Clausen, Aalborg Universitet

I denne præsentation vil postdoc Johan Clausen fortælle om hans samarbejde med ARLA, der søger at give produktionsfolk evnerne og redskaberne til datadreven maskinoptimering. Du vil se en prototype af det softwareværktøj der er udviklet til energioptimering af ARLA’s pasteuriseringsmaskiner.

12:50 Digitale Tvillinger og Augmented Reality for mejerier 
Software Engineer Kristian Ebdrup, Alexandra Instituttet 

Få indblik i de nyeste eksempler på, hvordan digitale tvillinger og Augmented Reality kan støtte medarbejdere i fødevareproduktionen. Bliv blandt andet præsenteret for et eksempel med en digital tvilling af en pladevarmeveksler, og hør hvordan instruktioner vist i Augmented Reality kan sikre at medarbejderen udfører kalibrering af tryktransmitteren på den korrekte måde.

13:20 Kaffe og netværk

13:35  Vejen til et bedre samarbejde mellem operatører og robotter
Ph.d.-studerende Rasmus Skovhus Lunding, Aarhus Universitet

Få indblik i, hvordan Augmented Reality kan anvendes til at give operatøren indsigt i arbejdsopgaven og robottens intentioner, samt mulighed for at tilpasse robottens opgaver efter behov.

14:05 Operatøren er afgørende for et datagrundlag af høj kvalitet
Communications Manager & Marketing Manager Simone Harel, & Operations Manager Line Esbjerg Bang, Arolink

Hør, hvordan digitalisering af essentielle dokumenter, processer og ekspertise kan være med til at automatisere rutineopgaver og tilfredsstille rapporteringskrav omkring bæredygtighed og sporbarhed. Men digitalisering er ikke nok - operatøren spiller en vigtig rolle ift. at sikre det rette datagrundlag.

14:35 Opsamling og afrunding
Chefkonsulent Preben Dahl Johansen, MADE             

14:45 Netværk og sparring omkring MADE Projekter

Står du med en konkret problemstilling i jeres produktion, som relaterer sig til dagens tema, så tag en snak med eksperterne fra MADE og Alexandra Instituttet om muligheden for at teste løsninger af i praksis i et MADE Projekt.

Andre arrangementer

9
okt
2024
23
okt
2024
24
okt
2024
30
okt
2024
31
okt
2024
6
nov
2024