Innovationskonference: AI-drevne robotprocesser: Fremtidens intelligente produktion

Få inspiration og viden om, hvordan kunstig intelligens kan optimere robotprocesser i dag, og hvad fremtiden bringer af intelligente produktionssystemer.

Til trods for, at udviklingen af AI-værktøjer og -modeller er eksploderet over de senere år, er teknologien stadig umoden i robotanvendelser.

Typisk anvendes AI-modeller i forbindelse med computer-vision, reinforcement learning og simulering, men der er et stort uudnyttet potentiale for at lære robotter at træffe menneskelignende beslutninger og udføre opgaver i realtid under dynamiske forhold.

På MADE Innovationskonference dykker vi ned i velkendte og nye anvendelser af AI med udgangspunkt i virksomhedscases, der viser, hvordan teknologien kan løse udfordringer.

Data, data og data

Virksomhederne MRN fortæller, hvordan de har fået løst konkrete udfordringer i produktionen ved hjælp af AI-værktøjer. Derudover fortæller CIM.AS om, hvordan de arbejder med data-drevet produktionsoptimering af AI-værktøjer til vision-baseret kvalitetskontrol.

Intelligente robotter i produktionen

På dagen kommer vi også til at høre, hvordan SDU arbejder med AI-baseret læring af robotprocesser. Her er SDU sammen med virksomhederne Paul E. Danchell, Danfoss, LEGO og Terma med til at udvikle en løsning til fleksibel automation af en proces, hvor der skal sættes pin komponenter i printplader med høj variation.

Dato

1 november 2023 kl. 10:00 - 13:00

Sted

Teknologisk Institut

Forskerparken 10f
5230 Odense
Danmark

Sprog

Dansk og engelsk

Tilmeldingsfrist

27 oktober 2023

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr på kr. 1.700 (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Stine Nygaard Jensen, Tlf: +4572202422, E-mail: stjn@teknologisk.dk

Program

09.30 Registrering og morgenbrød

10.00 Velkomst og introduktion
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10.15 AI-baseret læring af robotprocesser
Professor Henrik Gordon, SDU

Hør, om den nyeste forskning inden for AI-baseret robotteknologier, herunder hvordan AI kan optimere robotprocesser, og hvordan universiteter, GTS’er og industrivirksomheder arbejder med agil produktion i MADE FAST. 

10.35 Intelligent produktion er (meget!) mere end AI
CCO Anders Meister, CIM.AS

Kunstig intelligens er én ting, men hvad med avanceret og menneskelig intelligens? Med afsæt i tre cases og 25 års erfaring med data i produktion afdækker CIM fordele, begrænsninger og ideelle use-cases.

10.55 Pause

11.15 Automatisering med AI-kameraer ved MRN
Direktør Mogens Rosenvang, MRN
Seniorkonsulent
, Carsten Panch Isaksen, Teknologisk Institut

Virksomheden MRN har i et MADE Demonstrationsprojekt sammen med Teknologisk Institut undersøgt muligheden for at automatisere kvalitetstjek med kameraer og kunstig intelligens. Detektering af labels på net med løg fik virksomheden til at se nye potentialer i teknologien.

11.35 AI-based production processes in the sustainable factory of tomorrow
Specialist, Francois Picard, Teknologisk Institut
Associate Professor, Georgios Spathoulas, Department of Information Security and Communication Technology, NTNU

Hear about the latest international research in Green-AI, Trustworthy-AI, Adaptive-AI and Human-Centric-AI applications for the sustainable and agile production of tomorrow with examples of present and future use-cases.

12.00 Opsamling og afrunding
Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

12.15 Frokost og mulighed for at netværke

13.00 Tak for i dag

Andre arrangementer

22
aug
2024
26
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024
30
sep
2024
7
okt
2024