Virtuel innovationskonference: En digitalt understøttet arbejdsstyrke

Hvilke teknologier kan støtte medarbejderne i produktionen bedst muligt, og hvilke muligheder og begrænsninger skal man være opmærksom på?


Gavnlig eller gadget?

Der findes efterhånden mange teknologiske muligheder for at træne og støtte medarbejdere – bl.a. såkaldte læringsteknologier – som optimerer både arbejdsforhold og opgaveløsning.

På denne virtuelle MADE innovationskonference kan du få et indblik i den seneste forskning på området og høre om konkrete cases.

Teknologierne har potentiale

Få på dagen en introduktion til MADE FAST forskning inden for området med oplæg fra institutleder og professor Kaj Grønbæk fra Aarhus Universitet.

Derudover kan du på konferencen blive klogere på en række konkrete virksomhedscases fra bl.a. VELUX, hvor der er blevet udviklet og introduceret ny teknologi til at støtte eller uddanne medarbejderne i produktionen.

Implementering kræver forandringsledelse

Når ny teknologi bliver introduceret, vil der naturligt også være nogle barrierer og opmærksomhedspunkter forbundet med digital transformation og implementeringen af nye teknologier.

I sidste halvdel af programmet sætter vi fokus på disse barrierer og opmærksomhedspunkter.

MADE-ph.d. Sara Blasco Román fra Copenhagen Business School vil i denne sammenhæng præsentere indsigterne fra hendes forskningsprojekt hos LEGO Group.

Dato

23 november 2022 kl. 13:30 - 15:50

Sted

Virtuelt

Virtuelt

Sprog

Dansk og engelsk

Tilmeldingsfrist

18 november 2022

Pris

Gratis

Program

13:30

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

13:40

Tematisk introduktion: En digitalt understøttet arbejdsstyrke

Head of Digital Experience & Solutions Lab, PhD Allan Hansen, Alexandra Instituttet

Allan vil præsentere emnet og give en introduktion til det i forhold til bl.a. Industri 5.0, der har et særligt fokus på netop medarbejderen samt på bæredygtighed.

13:45

Forskningsoplæg om eXtended Reality (XR) til oplæring og digital støtte af medarbejdere i industrien

Institutleder & professor Kaj Grønbæk, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet samt arbejdspakkeleder for MADE Fast WS5

Der gives en kort intro til XR-teknologi og -forskning i MADE-regi samt eksempler på potentialer og udfordringer fra de forskellige virksomhedscases og pilotprojekter.

14:10

VELUX Case: Hvordan kan Augmented Reality støtte medarbejderen i produktionen?

Technology Contributor Sigurd Lazic Villumsen, VELUX

I Velux’ digitale transformation er der et særligt fokus på at støtte medarbejderne i deres arbejde. Sigurd vil fortælle mere om de indsigter, de har opbygget omkring at støtte medarbejderen med ny teknologi – særligt Augmented Reality.    

14:30

Erfaringer med at udvikle et AR-værktøj til at støtte medarbejdere i produktionen

Principal Software Architect Kaspar Rosengreen Nielsen, Alexandra Instituttet

Baseret på erfaringerne fra en række virksomhedscases vil Kaspar præsentere de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at udvikle og implementere et AR-værktøj målrettet medarbejdere i produktionsvirksomheder.

14:50

Det industrielle metaverse

CEO & Co-Founder Mads Troelsgaard, SynergyXR

Mads vil præsentere SynergyXR's visioner for fremtiden for produktionsvirksomhederne, og hvordan XR-platforme kan hjælpe med at optimere samarbejdet på tværs af afdelinger, faciliteter og værdikæde.

15:10

LEGO-case: Barriers to learn, data problems and how this can hinder digital transformations

PhD Fellow Sara Blasco Román, Copenhagen Business School

LEGO is experiencing recurrent production errors during its mould development value chain. For solving this situation, LEGO wants to digitalize its value chain and hence go through a digital transformation process. Sara has in her research analysed the organizational learning challenges that LEGO’s mould production value chain is going through and how this can be an obstacle for digital transformation initiatives.

15:30

Erfaringer fra MADE Learning Factory

Chefkonsulent Camilla Nellemann, MADE

Hør, hvordan MADE udvikler fleksible læringsforløb i avanceret produktion til kommende og nuværende ansatte i produktionsvirksomheder og få indsigt i vores test af en række læringsteknologier.

15:40

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

23
apr
2024
24
apr
2024
7
maj
2024
7
maj
2024
16
maj
2024
21
maj
2024