Innovationskonference: Tag bedre beslutninger på baggrund af data

Bliv klogere på, hvordan data kan danne grundlag for bedre beslutninger i produktionen.

Hvordan får man overblikket?

Moderne produktionslinjer bliver stadig mere dynamiske, og mængden af data, der produceres fra dem, bliver større og større. Det betyder, at det i stigende grad er en udfordring for ledelsesgangen og operatørerne at anvende denne data til at vedligeholde og optimere driften.

På innovationskonferencen vil du blive klogere på, hvad der skal til for at få infrastrukturen på plads, hvordan processer kan optimeres med brug af data, og hvordan man sørger for at holde datakompleksiteten på et operationelt niveau, så ledelse og operatører bliver klædt bedre på til at tage informerede beslutninger på baggrund af data.

Bliv inspireret af konkrete cases
Hør om den nyeste forskning på området og se, hvad andre har gjort for at lade data forme planlægningen af produktionen.

Du vil få indblik i konkrete cases og gode erfaringer med anvendelse af data fra både virksomheder og vidensinstitutioner, der fortæller om bl.a. standardiserede dataløsninger, Machine Learning, digitalisering af forsyningskæden og dataopsamling via sensorer.

Udover faglige oplæg, består konferencen også af en kort workshop, hvor deltagerne bliver inddelt i mindre grupper for at dele viden og tale om netop de udfordringer eller succeshistorier, der fylder i jeres organisation.

Dato

31 januar 2023 kl. 10:00 - 15:00

Sted

Aalborg Universitet

Fibigerstræde 15
9220 Aalborg
Danmark

Auditorium A

Sprog

Dansk og engelsk

Tilmeldingsfrist

14 januar 2023

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 1.700 (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Program

9:30

Registrering og morgenkaffe

10:00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10:15

Dataopsamling er grundlaget for forbedringer

Professor Charles Møller, Aalborg Universitet – og leder af indsatsområdet ’Værdikædeoptimering’ i forsknings- og innovationsplatformen MADE FAST.

Hør, hvordan dataopsamling skaber grundlag for optimering af værdikæden, så den er mere gennemsigtig. Professor Charles Møller forklarer, hvordan transparens i værdikæden skabes og omsættes til beslutningsgrundlag for hele organisationen.

10:35

Datadreven processforbedring med Machine Learning

Ph.d-studerende Casper Solheim Boyer, The LEGO Group

Få indblik i, hvordan Casper gennem en række demonstratorer undersøger mulighederne for at anvende big data, machine learning, og kunstig intelligens til at re-designe og forbedre de eksisterende processer hos The LEGO Group.

10:55

Kan standardiserede dataløsninger tilpasses den enkelte virksomheds behov?

Direktør Niels Nybro Bolding, ERPgruppen Produktion, Alliance Director Lars Kjærsgaard, TimeXtender

Hør, om de nyeste trends inden for dataopsamling. På den ene side har vi standardiseringstankegangen, som effektiviserer virksomhederne med systemer og data, der flyttes i skyen. På den anden side har vi også ønsker om differentiering. Hvordan håndterer produktionsvirksomheder den tilgang på system og datasiden, herunder vertikale data løsninger?

11:15

Workshop – hvilke udfordringer har I?

Del viden om brugen af data med ligesindede. Som deltager har du her muligheden for at sætte ord på netop de udfordringer eller succeshistorier, der fylder i jeres organisation. Måske løsninger                        hos andre kan inspirere jer til at tage næste skridt med datadreven beslutningsstøtte i produktionen.

12:00

Frokost og netværk

12:45

Kort opsamling på workshop

Workshoppen afrundes med en kort opsamling i plenum, hvor de vigtigste pointer og refleksioner tages op.

13:00

Data og analytics i forsyningskæder

Postdoc Johan Clausen, Aalborg Universitet

Bliv klogere på de nyeste tendenser inden for digitalisering af forsyningskæder, og hør om et spændende nyt projekt i forskningsplatformen MADE FAST, hvor Arla undersøger, hvordan data kan energioptimere produktionen.

13:20

Færre produkter kan give større indtjening – reducer din kompleksitet

Professor Lars Hvam, DTU

Mange virksomheder oplever at de gradvist, får flere produkter, og at de mange produkter giver større omkostninger, dårligere leveringsevne og mindre fleksibilitet. Dette indlæg vil præsentere hvorfor det er relevant at forholde sig til kompleksitet i sin virksomhed, og hvordan man kan arbejde med at identificere og reducere unødig kompleksitet i sin virksomhed og dermed blive mere konkurrencedygtig.

13:40

Slut med tonsvis af spildt fisk med ny sensorløsning

CEO Bo Eskerod Madsen, Remoni og Kasper Stens Honoré FORCE Technology

Hør, hvordan fabrikken Kaj Olesen med hjælp fra FORCE og IT-virksomheden ReMoni opnåede markant mindre fiskespild ved hjælp af Remonis system, der kan spotte fejl i maskiner til at udbene fisk. FORCE vil derudover trække tråde til andre cases, hvor dataopsamling via sensorer har resulteret i markant mindre ressourcespild. Hør endvidere, hvordan man kan bygge intelligens ind i det samlede produktionssystem, så man går fra optimering af én maskine optimering af samspillet imellem maskinerne og det omgivende samfund.

13:55

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

14.00

Kaffe og kage

14.15

Rundvisning: Oplev AAU's nye Smart Production Laboratory

Oplev Aalborg Universitets 5G Smart Production Lab. I et industrielt miljø med produktionslinjer, øer og mobile robotter eksperimenteres der med forskellige måder at gøre produktionen fleksibel på. Visionen er at kunne erstatte kabler med trådløs kommunikation, hvor man i lab’et kan afprøve et bredt spektrum af teknologier fra LoRaWAN og NB-IoT til wi-fi, 4G og 5G.

Andre arrangementer

22
aug
2024
27
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024
30
sep
2024
23
okt
2024