Universal Robots: Den største udfordring for fremtidens robotter

Se video fra MADE Virksomhedsbesøg hos robotgiganten Universal Robots (UR), hvor Anders Billesø Beck, VP, Strategy & Innovation hos UR, fortæller, hvorfor netop tilgængelighed er fremtidens robotters største udfordring, og hvordan det kan løses.

At få robotter ind i produktionen er en stor udfordring for mange virksomheder:

”Der er en rigtig, rigtig stor del af produktionsindustrien, der slet ikke bruger robotter, hvor det er en kæmpe barriere overhovedet at komme i gang med at bruge robotter,” siger Anders Billesø Beck, VP, Strategy & Innovation hos Universal Robots (UR) til MADE Virksomhedsbesøg hos UR.

En af løsningerne er at sælge robotter som en pakkeløsning, hvor blandt andet vejledning og let tilgængelige programmeringsplatforme indgår. Netop sådanne pakkeløsninger, har Universal Robots fået hjælp til at udvikle gennem MADE’s forskningsplatform MADE FAST:

”Vi har etableret et samarbejde, hvor vi prøver at tage procesviden og putte det ned i en pakke, som rent faktisk gør det nemt tilgængeligt blandt andet ved at arbejde med digitale modeller, så vi kan få løst svære produktionsprocesser som polering og slibning,” siger Anders Billesø Beck.

200 procents vækst indenfor svejsning

Og arbejdet er allerede godt i gang – for visionen om bredere og nemmere implementering af robotter er ved at slå igennem på nogle områder:

”Vi har vækstet mere end 200 procent de seneste år inden for robotsvejsning” fortæller Anders Billesø Beck dagens deltagere og fortsætter:

”I dag har vi samarbejde med 15 virksomheder, der laver applikationer for at gøre det nemmere at programmere en robot til at svejse.”

Det er grundlaget for innovation hjemme

Udover indsigt i Universal Robots’ visioner for fremtidens robotløsninger fik deltagerne en guidet tur i produktionen.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at komme ud og se deres produktion. Man får nogle helt nye idéer. Er der nogle ting, vi kan lære her? Er der nogle ting derhjemme, vi kan gøre bedre? Er der nogle processer, som man egentlig ikke har tænkt på?” siger deltager til dagens besøg Renée Jelskov, CEO i Nordic Foss og konkluderer:

”Det at være ude og få nogle nye indtryk er hele grundlaget for at lave innovation hjemme.”

Efter den guidede tur fik deltagerne blandt andet mulighed for selv at pille med maskineriet på træningsstationer, hvor man kunne programmere robotter eller styre dem med et joystick.

MADE Virksomhedsbesøg

Til MADE Virksomhedsbesøg åbner førende virksomheder inden for udvalgte områder dørene, deler ud af deres viden og viser i praksis, hvordan de bruger nye teknologier og metoder i deres produktion.

Der er ofte stor interesse for vores virksomhedsbesøg, og Universal Robots besøget var fuldt optegnet med venteliste.

Derfor er det en god idé at holde øje med vores aktiviteter og tilmelde sig i god tid på MADE’s kalender.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video