Det er muligt at fremstille et medicinsk pandebånd af tekstilbaserede sensorer som patienter med neurologiske lidelser nemt kan sove med. Det viser et MADE demonstrationsprojekt.
Den danske startup, Insai, har udviklet et medicinsk pandebånd, som måler hjernebølger og andre fysiologiske signaler og ved hjælp af AI kan forbedre diagnose og behandling af depression, Parkinsons og andre neurologiske lidelser.
Deres produkt benyttede standard EEG-elektroder, som ikke leverede den ønskede komfort for patienterne. Derfor søgte de hjælp til at eksperimentere med andre materialetyper i et MADE demonstrationsprojekt.
Her fik de hjælp af Teknologisk Institut til at videreudvikle deres produkt, som er et AI-drevet pandebånd til søvnmonitorering, der sikrer god dataindsamling.
Løsningen var at inkorporere tekstil til deres pandebånd:
”Vi arbejdede meget tæt sammen med Teknologisk Institut, og de hjalp os med at udvikle disse sensorer til vores pandebånd. Deres print-elektronik har de stor erfaring med, og de stillede alle de nødvendige faciliteter til rådighed for at hjælpe med at udvikle en prototype. Vi eksperimenterede med forskellige materialetyper, layouts og konfigurationer for at bygge det optimale design,” lyder det fra Kaleem Corbin, Co-Founder i Insai.
Om Insai
Insai blev etableret i 2019 og udvikler løsninger til at forbedre behandling af neurologiske og psykiatriske lidelser.
Deres første produkt består af et medicinsk pandebånd, som kan måle søvnmønstre og kognitiv sundhed i patientens eget hjem. Data fra pandebåndet analyseres ved hjælp af AI-algoritmer og giver klinikere objektive og longitudinelle biomarkører til at forbedre diagnose og behandling.
Vi var meget tilfredse med resultaterne, og i sidste ende har vi fået denne unikke kombination af en fleksibel, komfort og en problemfri integration i vores pandebånd. Vi var meget glade for MADE demonstrationsprojektet.
Kaleem Corbin, Co-Founder I Insai
MADE Demonstrationsprojekt
Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.
Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet eller DAMRC får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.
MADE demonstrationsprojekter er medfinansieret af den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Har du lyst til at høre mere om mulighederne for at teste og demonstrere nye løsninger i MADE? Så ræk endelig ud til os – vi dækker hele Produktionsdanmark.