En ny robotarm flytter råemner hos AH Finmekanik, og det frigiver en fuldtidsansat og forlænger åbningstiden i produktionen markant. Derfor forventer virksomheden at øge omsætningen med ’minimum 1,5 mio. kr. om året’. Det var et MADE Kickstartprojekt, der hjalp dem med at afklare behovet for automatisering.
Hver halve time skal maskinen fodres af en medarbejder, der flytter tunge råemner fra A til B.
Den gentagne opgave ville den danske virksomhed AH Finmekanik, der bearbejder emner i plast og metal, automatisere, og derfor indgik de i et MADE Kickstartprojekt.
Her fik virksomheden fra Fredensborg assistance fra Erhvervshus Hovedstaden, der i første omgang pegede på et MADE kickstartprojekt i form af 30 timers sparring om deres automatiseringsbehov.
Sparringen kom fra Teknologisk Institut, og anbefalingen var klar: Det kan betale sig at investere i en robot.
”Efter kickstartprojekts afslutning sendte vi AH Finmekanik i retning af SMV:Digital, så de kunne ansøge om at få bevilliget 250.000 kr. til indkøb af den robotarm, som MADE Kickstart projektet anbefalede dem at implementere,” siger Pia Stougaard Trostmann, forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden.
MADE Kickstartprojektet har givet os en kæmpestor mulighed for at booste omsætningen. Vi har en forventning om at lande på plus 1,5 mio. kr. i omsætning på projektet, der er kommet i hus her
Jimmi Myhre Nilsen, direktør og medejer af AH Finmekanik.
Det korte kickstartprojekt ledte dermed videre til en ansøgningsproces, og i sidste ende lykkedes det for SMV’en at få tilskud, og i dag har de en spritny, sort KUKA-robot som en integreret del af deres maskinpark:
”MADE Kickstartprojektet har givet os en kæmpestor mulighed for at booste omsætningen. Vi har en forventning om at lande på plus 1,5 mio. kr. i omsætning på projektet, der er kommet i hus her. De 30 timers sparring er givet rigtig, rigtig godt ud for os,” siger Jimmi Myhre Nilsen, direktør og medejer af AH Finmekanik.
Med robotarmen kan produktionen nu køre fra kl. 6 om morgenen til 21 om aftenen, og det er med til at give SMV’en et fundament for øget vækst.
Den tætte sparringspartner er ligeledes begejstret for, at et lille projekt endte med at blive en stor omvæltning og gevinst i virksomhedens daglige produktion:
”Forløbet viser, at med den rette sparring udefra og en konkret pose penge i hånden, kan produktionsvirksomheder på meget kort tid komme utrolig langt,” vurderer Pia Stougaard Trostmann, forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden.
I kickstartprojekter kan virksomheder få en forsmag på, hvordan brug af ny teknologi og data kan optimere driften i produktionen.
Kickstartprojekter er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Regionalfond.
Ansøg om kickstartprojekt
Det er gratis at deltage i et kickstartprojekt – virksomheden investerer blot med sin egen tid i form af en enkelt arbejdsuge.
Målgruppen er SMV’er, der har et betydeligt uudnyttet innovationspotentiale, og som har ambitioner om deltagelse i innovationsaktiviteter men meget begrænset erfaring.
Vi behandler ansøgninger løbende.
Hvis du har spørgsmål til kickstartprojekter, er du meget velkommen til at kontakte:
Chefkonsulent Jesper Sparrevohn, MADE
+45 2345 6753
Chefkonsulent Henning Ole Hedeland, MADE
+45 2112 0242
Chefkonsulent Preben Dahl Johansen, MADE
+45 2130 5009
Direktør i DAMRC, og projektleder på Kickstart Klaus Bonde Ørskov,
tlf. +45 3051 60 85.
AH Finmekanik
AH Finmekanik er en maskinfabrik i Fredensborg, der bearbejder emner i plast og metal. AH Finmekaniks speciale er produktion af ekstremt præcise finmekaniske til bl.a. medicinalindustrien.
Virksomheden er ejet af Jimmi Myhre Nielsen og Claus Mandel og beskæftiger ni mand på fabrikken.
I deres maskinpark har de over 20 CNC-styrede bearbejdningsmaskiner i forskellige konfigurationer (drej, fræs, Intregrex og 5-akset).