Fleksibel robot giver hurtigere slibning

Virksomheden Danish Tool Productions kan erstatte manuelt arbejde i produktionen med en robot, der giver hurtigere slibning af savklinger. Det viser et gennemført EU-projekt, hvor MADE har vejledt dem til at få indført automatisering.

Virksomheden Danish Tool Productions fra Randers udvikler og producerer savklinger, der kan skære i stål og aluminium.

De søgte hjælp i EU-projektet ADMA TranS4MErs, som MADE er partner i, til at udvide deres produktion:

Read the article in English.

“Vi fik købt en robot, men vi manglede erfaring med at programme robotten til at slibe vores savklinger. Derfor tog vi kontakt til MADE – hvor vi fik vejledning: Først udfyldte vi et TranS4MErs-spørgeskema og dernæst fik vi hjælp til at finde de rigtige eksperter,” siger Niels Mostrup, salgschef og ejer i Danish Tool Productions.

MADE satte virksomheden i forbindelse med en ekspert i Teknologisk Institut, der kunne assistere med programmeringen:  

“Vi gav Danish Tool Productions nogle tips og tricks til, hvordan de kan programmere robotten til at fremstille lige præcis de klinger, de ønsker. Her blev Niels Mostrup en stor del af at udvikle løsningen, og vi har samarbejdet om at designe nogle af værktøjerne,” forklarer Søren Peter Johansen, faglig leder ved Teknologisk Institut.

En del af løsningen var at kombinere en griber og en opretter i én function, da det gør slibearbejdet hurtigere:

Danish Tool Productions

Danish Tool Productions udvikler og producerer savklinger, der bl.a. kan skære i stål og aluminium, og de fremstiller unikke værktøjer til især byggebranchen.

Den Randers-baserede virksomhed blev stiftet i 1989 og består af 8 medarbejdere.

Virksomheden var en del af et TranS4MErs-forløb fra marts 2023 til december 2024.

Vi slipper for konstant at have en mand til at stå ved maskinen, som vi har gjort tidligere. Robotten tager selv klingerne fra et magasin og sliber, og når den er færdig, så slukker den selv maskinen. Vi har allerede reduceret meget tid på slibning, fordi vi har en hurtigere håndtering af savklingerne imellem slibeprocesserne

Niels Mostrup, salgschef og medejer i Danish Tool Productions

De 40 timers sparring i Trans4Mers-projektet har på kort tid givet SMV’en værdi:

“Det er et super eksempel på, hvordan SMV’er kan få gavn af nye teknologier – også selvom man ikke har en teknisk baggrund. Robotterne er blevet så fleksible og intuitive i dag, så alle kan faktisk bruge dem,” pointerer Søren peter Johansen.

Måske er det jeres virksomhed, der skal have hjælp fra TranS4MErs næste gang? Ræk ud til MADE og kom i gang.

Merete Nørby

International chefkonsulent, ph.d.

Mobil: +45 2112 3991
Mail: mnorby@made.dk

ADMA TRANS4MERS

MADE er partner i EU-initiativet ’ADMA TranS4MErs, der hjælper SMV’er med at blive fremtidens fabrikker gennem uddannelse og rådgivning.

Læs mere om Trans4mers og registrer dig på ADMA TranS4MErs -platformen for at blive en del af det Europæiske netværk. Der kan I udfylde spørgeskemaet, få indblik i jeres styrker og svagheder og få adgang til støtte.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video