Podcasts

Podcast: Historien bag din nye robotkollega

I dette første afsnit af podcastserien ”Min Robotven” taler vi om, hvad den kollaborative robot er for en størrelse, hvordan den blev til, og hvilken tendens den føder ind i. Derudover besøger vi robotstartuppen Smooth Robotics, der fortæller om deres innovation - et softwareprogram til kollaborative svejserobotter.

Kan også afspilles via

Hvad er en kollaborativ robot for en størrelse, hvordan blev den til, og hvilken tendens føder den ind i?

Disse spørgsmål stiller MADE Podcast i det første afsnit af i alt to i podcastserien ”Min Robotven”. Svarene finder vi sammen med de tre eksperter: opfinder af den kollaborative robot og stifter af Universal Robots Esben Østergaard, professor i robotteknologi ved Syddansk Universitet Henrik Gordon Petersen og faglig leder af Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut Søren Peter Johansen.

En Verden af Innovation

Derudover skal vi se nærmere på, hvilke innovationer den kollaborative robot har sparket gang i inden for avanceret produktion. Blandt dem er robotstartuppen Smooth Robotics, der har opfundet svejsesoftwaren ”Smooth Tool”. I podcasten kan du høre direktør i Smooth Robotics Erik Mønster fortælle, hvordan svejseprogrammet til kollaborative robotter fungerer, og hvilken betydning softwaren har i praksis.

”Vi har været på besøg hos virksomheder, hvor emnerne er så komplekse, at de bruger adskillige dage: 3-4-5 dage på at lave indstillingen af en kompleks svejserobot. Der hvor vi har været, har vi set, at man kan reducere tiden med 70-80 pct.,” fortæller Erik Mønster.

Gå ikke glip af næste afsnit af “Min Robotven”, hvor fokus er på fremtidens kollaborative robotter. Afsnittet bliver publiceret på made.dk, Itunes og Spotify i september 2020.

Min Robotven

I miniserien ”Min Robotven” går MADE Podcast helt tæt på den samarbejdende fabriksrobot. Gennem i alt to afsnit taler vi med eksperter om oprindelsen, tendenserne og fremtiden inden for kollaborativ robotteknologi samt besøger robotstartuppen Smooth Robotics.

Medvirkende

  • Esben Østergaard, medstifter af Lifeline Robotics (2020), stifter af Universal Robots (2005), PhD i Robotteknologi og AI.
  • Henrik Gordon Petersen, Professor i robotteknologi ved Syddansk Universitet
  • Søren Peter Johansen, faglig leder af Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut 
  • Erik Mønster, adm. direktør i Smooth Robotics
  • Julie Lykke-Nedergaaard, vært

Robot Union

Smooth Robotics er en del af EU-projektet Robot Union, som MADE er partner i.

I RobotUnion får 40 udvalgte smv’er finansiering og adgang til teknologisk ekspertise til at udvikle automationsløsninger i sektorer, hvor der efterspørges flere robotter.

Projektet løber til og med 2020.

Læs mere om Robot Union på Robot Union’s hjemmeside

Læs mere om MADE’s internationale engagement på MADE’s side om internationale projekter.

Musik:

Jingle soundtrack: “Princess” af Ramzoid

Baggrundsmusik: “Trip Trap” af Morten Peetz Andersen

Sådan fungerer Smooth Tool

Relaterede podcasts

Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast
Podcast