Visuel løsning guider nemt kunder i Asien og løser rejseudfordringer

One2Feed har udviklet en AR-løsning, der intuitivt og visuelt guider kunder på den anden side af jorden med at installere og foretage fejlfinding på maskiner. Teknologien løser dermed corona-udfordringer for virksomheden. Resultaterne er fra et MADE Demonstrationsprojekt og MADE Udviklingsprojekt, hvor Alexandra Instituttet har givet sparring.

Det kan være vanskeligt at samarbejde, når kunder og underleverandører befinder sig på den anden side af jorden.

Det er netop den udfordring, som danske One2Feed har stået med i corona-tiden. Den familieejede virksomhed lever af at sælge automatisk foderudstyr til kvægsom aflaster landmanden.

Vi kan give potentielle kunder en tablet med værktøjet i hånden, og så kan de selv flytte rundt på en digital udgave af den nye maskine og dermed finde den bedste placering

Jesper Scriver, Sales and Support hos One2Feed

Den Silkeborg-baserede virksomhed har ingen egenproduktion, og de er afhængige af de underleverandører, som producerer deres komponenter.

One2Feed

One2Feed er en mindre danskejet familievirksomhed, som lever af at sælge automatisk foderudstyr til kvæg.

Løsningen, der består af en Mixer, der kører på skinner og fordeler foderet, kan aflaste landmanden for meget arbejde. 

De har derfor i et MADE Demonstrationsprojekt og MADE Udviklingsprojekt udviklet et AR-værktøj, som præsenterer  forskellige former for vejledning, f.eks. hvordan en maskine skal placeres eller installeres hos en kunde.

For at styrke det samarbejde har de i et MADE Demonstrations- og Udviklingsprojekt sammen med Alexandra Instituttet udviklet et digitalt værktøj til iOS-enhede. Konkret fungerer løsningen som en form for digital brugsanvisning, som sikrer hjælp tæt på problemet uanset hvor det opstår.

AR-værktøjet kan guide teknikere på den anden side af jorden, når de f.eks. skal installere maskiner eller foretage fejlfindinger som her, hvor der er en alarm.

Hurtig hjælp på afstand

AR-værktøjet har både gjort det nemt og hurtigt for deres underleverandører at dokumentere, at de har lavet det produkt, som de er blevet bedt om. Det har også givet fordele under pandemien, hvor One2Feed har været udfordret af, at de ikke har kunnet sende en tekniker eller fysisk fra Danmark til f.eks. Asien, når en maskine skulle sættes op, forklarer Jesper Scriver, der arbejder med Sales and Support hos One2Feed:

“Når vi sender vores maskiner til Asien, er det selvfølgelig vigtigt, at vi kan hjælpe vores kunder bedst muligt. Under corona har vi haft udfordringer med, at vi ikke kan tage derud, hvis en kunde har har haft større projekter, som de gerne vil have hjælp med. Her har AR-værktøjet kunnet hjælpe med installation og mulig fejlfinding. Det kan ikke erstatte os fuldkomment, men ved at lave annoteringer på værktøjet, har det været en hjælp til at sikre, at kunden og forhandleren fik en så god opstart som muligt i corona-tiden.”

I forbindelse med, at en kunde skulle have udskiftet en maskine, har One2Feed også brugt AR-værktøjet til at visualisere, hvordan den nye maskine vil se ud i kundens stald.

“Vi ser det her som et vigtigt værktøj, hvis vi skal vise en kunde i Norden, Asien eller et andet sted, hvordan deres nye udstyr bliver placeret i stalden. Det betyder, at vi kan give potentielle kunder en tablet med værktøjet i hånden, og så kan de selv flytte rundt på en digital udgave af den nye maskine og dermed finde den bedste placering,” fortæller Jesper Scriver.

MADE Demonstrationsprojekt

Med et MADE – Manufacturing Academy of Denmark – Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter. Næste gang er 1. september 2021.

Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology eller Alexandra Instituttet får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden.

MADE Udviklingsprojekt

Formålet med udviklingsprojekter er at udvikle ny teknologi og nye løsninger som svar på fælles udfordringer og problemstillinger i industrien.

I løbet af projektet udvikler specialister på baggrund af konkrete behov fra deltagende virksomheder løsningsforslag, som virksomhederne er med til at vurdere potentialerne i.

Det er gratis at deltage i et udviklingsprojekt – det er blot tiden, virksomheder investerer med.

Slut med at bladre gennem lange manualer

AR-værktøjet bruges via en tablet eller smartphone, så synsfeltet udvides og skaber et ekstra lag oven på virkeligheden.

I MADE Demonstrationsprojektet og MADE Udviklingsprojektet var fokus på produktvisualisering, instruktion, dokumentation og fejlfinding

Kaspar Rosengreen Nielsen, der er Principal Software Architect hos Alexandra Instituttet, har været ansvarlig for udviklingen af løsningen i samarbejde med sin kollega Senior Mobile Systems Architect Daniel Andersen.

“AR er et rigtig kraftfuldt værktøj, da det nedbryder grænsen mellem det digitale og fysiske,” forklarer Kaspar Rosengreen Nielsen og tilføjer:

“Det giver mulighed for at placere informationer som samlevejledninger, dokumentation for udført arbejde eller fejlfindingsguides direkte på den fysiske maskine. Det gør det nemt for brugeren at finde relevant information på en visuel og interaktiv måde fremfor at skulle bladre igennem en lang manual.”.


Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video