Virksomheder har brug for vejvisere i virvaret af digitale muligheder

I Microsofts Digital Transformation Report 2017 pegede ledelserne hos 18 ud af 20 af de største, danske virksomheder på digital transformation som en af de vigtigste prioriteter for deres virksomhed.

Digitalisering står således højt på mange virksomheders strategiske agenda. For med digitalisering og ny teknologi er der opstået nye muligheder, men også nye udfordringer for mange virksomheder.

En væsentlig udfordring er, at den teknologiske innovation har overhalet virksomhedernes procesinnovation. Det var en af hovedpointerne fra Frank Vium, Enterprise Director fra Microsoft Danmark, på MADE Generalforsamling og Event den 23. maj.

Med andre ord – den teknologiske udvikling går så stærkt, at virksomhederne kæmper med at få tilpasset produktion, forsyningskæde og forretningsmodel i samme tempo.

I dag findes således et utal af muligheder for at automatisere, producere på nye måder, opsamle data i produktion osv. Men, som Frank Vium beskrev det, ligger der en enorm opgave for virksomhederne i at finde ud af, hvordan man bruger de teknologiske muligheder, samler de rigtige data op, og omsætter det til nye forretningsmuligheder eller forbedrede processer. 

Investerer i Industri 4.0-lab

Med Syddansk Universitet som vært havde MADE Generalforsamling og Event 2018 særligt fokus på digitalisering inden for automation og robotter.

Fra robotproducenten KUKA fortalte Senior Vice President og Industry 4.0 Accelerator Rohitashwa Pant om, hvordan KUKA er i gang med en stor omstilling mod Industri 4.0 og blandt andet arbejder med at bruge teknologier som kunstig intelligens og Internet of Things i sine robotløsninger.

Digitaliseringens muligheder og udfordringer er også et af de mest aktuelle temaer i den verdenskendte, danske robotindustri, hvor Syddansk Universitet spiller en stor rolle.

Virksomheder som Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) – hvis direktør og stifter Thomas Visti holdt oplæg på dagen – er udklækket af robotforskningen på universitetet i Odense.

Universitetet vil nu bygge oven på succesen med robotterne og investerer de kommende år over 100 mio. kr. i nye faciliteter og laboratorier inden for Industri 4.0 og digital automation.

Oplægsholdere

på MADE Generalforsamling og Event 2018

  • Frank Vium
    Enterprise Director, Microsoft Danmark
  • Rohitashwa Pant
    Senior Vice President, Industry 4.0 Acccelerator, KUKA
  • Thomas Visti
    CEO, Mobile Industrial Robots
  • Henrik Bindslev
    Dekan, Syddansk Universitet

Velfærdsrobotter og droner

Deltagerne på arrangementet fik på en rundvisning i forskningsfaciliteterne en forsmag på, hvad der er i vente.

I en endnu halvtom kælder under universitetet stod forskere og virksomheder side om side og viste demonstrationer af alt fra talende velfærdsrobotter til virtual reality-programmering af robotløsninger til industrien.

Om få år skal laboratorier, demonstrationsopstillinger og undervisningslokaler været bredt ud over i alt 800 kvadratmeter fynsk jord, dedikeret til forskningsfaciliteter inden for digitalisering og Industri 4.0. Her kommer til at være droner i luften og mobile robotter på gulvet, og mellem dem vil man finde de forskere, studerende og virksomheder, som skal samarbejde om de fremtidige, digitale løsninger til den danske industri.

Efter det faglige arrangement med oplæg og rundvisning holdt MADE sin årlige generalforsamling. I den forbindelse fik MADE ny bestyrelsesformand – Morten Buhl Sørensen fra Danfoss overtog stafetten fra Grundfos’ Lars Aagaard.

Læs mere om den nye bestyrelsesformand i MADE

Morten Buhl Sørensen er ny bestyrelsesformand i MADE

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel