SMV toner rent flag: Det har været en tidsrøver at kontrollere os selv

For den danske virksomhed Dano Mast var det en øjenåbner at indgå i et MADE Demonstrationsprojekt med FORCE Technology, der kunne pege på, at SMV’ens ERP-system var en hindring for vækst og udvikling, da de spildte tid på tjekke sig selv.

Hvor mange har vi på lager?

Det spørgsmål har over årene fyldt meget hos virksomheden Dano Mast, der producerer flagstænger i glasfiber, men nu skulle det være slut.

Virksomheden fra Hovborg blev en del af et MADE Demonstrationsprojekt i samarbejde med FORCE Technology for at få bedre kontrol over lagerstatus og dermed minimere tidsspild på kontroltjek, da de ikke fik retvisende data fra deres ERP-system.

Hvis ikke vi havde fået hjælp udefra, så havde vi ikke fået den her øjenåbner, som det har været at få kortlagt vores processer

Jess Pedersen, CEO i Dano Mast

Om Dano Mast

  • Producerer glasfiberflagstænger og har gjort det siden 1960
  • Har fabrik i Hovborg
  • Sælger flagstænger både til privat og erhverv
  • Gik i gang med at automatisere produktionen i 2008
  • Beskæftiger omkring 20 medarbejdere
  • Har været medlem af MADE siden 2017

    Kilde: Dano Mast

En værdifuld øjenåbner

De fik i projektet hjælp til at digitalisere strukturen, så produktionen kan optimeres for at frigive ressourcer til udvikling.

”Vi har kortlagt deres processer fra ordreindgang til levering. Det gav os anledning til at påpege nogle udviklingsområder – også med deres ERP-system, hvor det viste sig, at der var nogle begrænsninger. Det førte til, at ledelsen vil vurdere, om man vil udvikle eller benytte et andet mere fremtidssikret system,” forklarer Andrew Hoff, chefkonsulent i Audit og Forretningsudvikling hos FORCE Technology.

Det fornyede overblik har været en stor gevinst for SMV’en, der nu kan se en klar retning for deres digitale udvikling:

”Vi ønskede at øge vores effektivitet og fjerne al den unødvendige spildtid. Det har været en tidsrøver. Det er ret væsentligt for os, fordi vi vil hellere bruge tiden på at udvikle nye produkter. Hvis ikke vi havde fået hjælp udefra, så havde vi ikke fået den her øjenåbner, som det har været at få kortlagt vores processer,” siger Jess Pedersen, CEO i Dano Mast.

Status for den mindre virksomhed er nu, at man vil overveje, hvorvidt der skal investeres i et helt nyt system, der er fremtidssikret. ERP-systemet er nemlig nøglen til at lykkedes med digitialiserings-ambitionerne.

Dano Mast har produceret flagstænger siden 1960.

Hvad kan Dano Mast og andre SMV’er lære?

”Det kan være afgørende at få noget bistand udefra, så man kan få struktur på udviklingen. Dano Mast fik assistance fra FORCE – og virksomheden har mange gode ideer, og de ved, at det er nødvendigt for dem at digitalisere. Deres kunder efterspørger det, og de har selv et brændende ønske om at digitalisere flere af deres processer,” siger Lisbeth Heyde, sekretariatschef i MADE.

Få hjælp til digitalisering

Vil du ligesom Dano Mast blive klar til fremtidens udvikling inden for digitalisering med en konkret plan for indførelse af ny teknologi?

Så ansøg om at blive en del af MADE Klyngeprojektet ”Teknologisk forretningsudvikling, bliv klar til fremtidens marked”, hvor specialister fra FORCE Technology hjælper dig og din virksomhed med at blive klar til fremtidens produktion.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video