Novo Nordisk vil udrulle ny løsning: “Vi kan nu samle data op effektivt”

Det er muligt, hurtigt og effektivt at opsamle data på Novo Nordisk pakke- og montagelinjer, som kan bruges til at forudsige kvaliteten af insulinpenne. Det viser et MADE FAST-projekt, og Novo Nordisk ser et ’stort potentiale’ for opsamling af data andre steder i produktionen.

En produktionslinje i Novo Nordisk er i stand til at samle op til 200 insulinpenne i minuttet.

Derfor kræver det lynhurtig data at kvalitetssikre pennene i pakke- og montageafdelingen:

”Udfordringen for os er, at vi i vores produktion rigtig gerne vil samle data op og bruge de data til at få en større indsigt, så vi kan træffe hurtigere og bedre beslutninger,” forklarer Thomas Algot Søllested, Associate Manager i Device Manufacturing Development i Novo Nordisk.

Derfor blev medicinalgiganten en del af et MADE FAST-projekt, hvor de udvikler og tester en løsning til dataopsamling fra deres montagelinjer for at bruge de data til at forudsige kvaliteten.

”Den mest konkrete succes, vi allerede har opnået, er en løsning til lynhurtig dataopsamling fra vores produktionslinjer, og det er vi mægtig glade for. Det er noget, vi nu begynder at rulle ud på andre pakke- og montagelinjer,” siger Thomas Algot Søllested.

Et stort skridt i den rigtige retning

Alle partnere i projektet er blevet klogere på, hvordan man effektivt hiver data ud af maskiner

Jakob Langdal, Principal Cloud Architect hos Alexandra Instituttet
En produktionslinje i Novo Nordisk er i stand til at samle op til 200 insulinpenne i minuttet. Med hurtig dataopsamling og digital tvilling kan medicinalvirksomheden effektivt opsamle data, der er med til at kvalitetssikre pennene

Partnere i MADE FAST-projektet

  • Alexandra Instituttet
  • CIM
  • DTU Mekanik
  • FORCE Technology
  • Novo Nordisk
  • Teknologisk Institut
  • Aarhus Universitet.

MADE FAST

MADE FAST udvikler og tester innovative, digitale løsninger, der øger Fleksibiliteten, Agiliteten og Bæredygtigheden (sustainability) af Danmarks produktionsvirksomheder.

Samtidig sikrer platformen, at virksomhederne har adgang til en Talentfuld arbejdsstyrke, som understøtter avanceret produktion i Danmark.

I samarbejde med fem universiteter, tre GTS-institutter, fire vidensinstitutioner og over 50 store og små virksomheder udvikler MADE FAST nye teknologier og metoder, som vil gøre dansk produktion mere bæredygtig, agil og produktiv.

Udover Novo Nordisk er Alexandra Instituttet, CIM, DTU Mekanik, FORCE Technology, Teknologisk Institut og Aarhus Universitet partnere i projektet.

”Alle partnere i projektet er blevet klogere på, hvordan man effektivt hiver data ud af maskiner. Vi er langt fra i mål, men det et stort skridt i den rigtige retning. Det er løsninger, som ikke kun vil gavne Novo Nordisk, men inspirere andre produktionsvirksomheder,” vurderer Jakob Langdal, Principal Cloud Architect hos Alexandra Instituttet.

Novo Nordisk har altid været en forskningsdrevet virksomhed – og derfor er det naturligt også at udnytte og forske i teknologier, der kan skabe fremtidens fabrik. Novo Nordisk udvikler bl.a. robotter og tilbagetagelsesprogrammer for insulinpenne i MADE-regi.

Relaterede videoer

Video
Video
Video
Video
Video
Video