Virksomhedsbesøg Vestas

Bliv inspireret af Vestas’ digitale indsatser, oplev deres montagefabrik og se, hvordan de tackler udfordringen med at skalere produktionen kosteffektivt.

Både store og små produktionsvirksomheder oplever et stigende pres for at kunne producere kundetilpassede løsninger i små serier og samtidig automatisere produktionen for at opnå et større produktivitet. Traditionelle automatiseringsløsninger har ikke den fornødne fleksibilitet eller skalerbarhed.

Der er derfor et behov for at udvikle nye agile automatiseringsløsninger, som kan håndtere mange forskellige emner til konkurrencedygtige priser.

Digitale indsatser, der gør en forskel

På MADE Virksomhedsbesøg hos Vestas får du indblik i vindmølleproducentens digitale indsatser inden for storskala produktion.

Aalborg Universitet giver dig indblik i, hvordan det gavner Vestas’ produkt og produktudvikling at indgå i et tæt samarbejde mellem forskning og industri.

Kom helt tæt på Vestas’ produktion

Oplev Vestas’ montagefabrik i Ringkøbing, hvor der samles naceller til vindmøller. Her får du en smagsprøve på igangværende digitaliseringsinitiativer, f.eks. simulering af værdikæder, fjernsupport, digitale arbejdsinstruktioner og Virtual Realitytræning.

Dato

13 september 2022 kl. 12:00 - 16:00

Sted

Vestas

Smed Sørensens Vej 5
6950 Ringkøbing
Denmark

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

7 september 2022

Program

11:30

Registrering og Sandwich

12:00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

12:10

Introduktion til Vestas Nacelle Assembly produktion i Ringkøbing

Senior Specialist Assembly on Site Michael Dam, Vestas

Hvordan er forsyningskæden sammensat for vindmøller i dag? Og hvordan har produktionen udviklet sig over de sidste 10 år?

12:25

Industry 4.0 & digitalisering i Vestas

Director PLM Development – IoT & IND 4.0 Simon Saandvig Storbjerg, Vestas

Hør, om ideerne bag ved igangværende digitaliseringsinitiativer – hvad er ambitionen, og hvilke udfordringer forsøger Vestas at adressere? Hør, om deres arbejde i forsknings- og innovationsplatformen MADE FAST, hvor de er med til at udvikle agile produktionssystemer.

12:40

Værdien af længerevarende samarbejder mellem industri og forskning

Lektor / Ph.D., Ann-Louise Andersen, Institut for Materialer og Produktion, Aalborg Universitet Ph.d.-studerende, Stefan Kjeldgaard, Institut for Marialer og Produktion, Aalborg Universitet

Få indblik i den værdiskabelse, der kan opnås i produkt- og produktionsudvikling via længerevarende samarbejder mellem forskning og industri med udgangspunkt i konkret case med Vestas.

13:00

Rundvisning & caféoplæg

Kom med på en guidet tur i Vestas’ produktion: Her vil du opleve montagefabrikken i Ringkøbing, hvor der samles naceller til vindmøller. Naceller indeholder bl.a. vindmøllens generator og bygges op af 4-5.000 komponenter. Via en række caféoplæg bliver du desuden klogere på Vestas’ aktiviteter og ambition med digitalisering. Derudover er der rig mulighed for at netværke med de øvrige gæster

15:55

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

18
jun
2024
19
jun
2024
22
aug
2024
27
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024