Virksomhedsbesøg: Bæredygtig opskalering via digitalisering hos Topsoe

Hør, hvordan producenten af katalysatorer og teknologi til produktion af grønne brændstoffer, Topsoe, digitaliserer deres produktion med XR- og AI-teknologier.

Topsoe leverer teknologi til at producere rene og grønne brændstoffer som ammoniak, methanol og brint, der anses som nogle af fremtidens vigtigste brændstoffer og kemikalier.

På MADE Virksomhedsbesøg hos Topsoe kan du blive klogere på virksomhedens konkrete tiltag mod en digital transformation af produktionen.

Medarbejdertræning i XR

Dagen vil bl.a. bestå af en række oplæg fra digitaliseringseksperter – herunder om XR-teknologier til oplæring af medarbejdere, hvilket Topsoe arbejder med i et MADE Forskningsprojekt.

Konkret kan du få indsigt i Topsoes arbejde med at digitalisere sidemandsoplæring med Virtual Reality med haptisk feedback og Augmented Reality. 

Blandt andet vil Augmented Reality-løsningen blive demonstreret på dagen.  

Bæredygtig opskalering via digitalisering

Også Machine Learning (ML) modeller er i fokus på digitaliseringsrejsen. På dagen hører vi bl.a., hvordan Topsoe benytter ML til at optimere blandings- og ekstruderingsprocesser med online overvågning samt feedback og kontrol.

Besøg i produktionen og netværk

Sidst men ikke mindst, får deltagere en guidet tur rundt i produktionen, ligesom dagen byder på en fantastisk mulighed for at netværke inden sommerferien med andre MADE-medlemmer, der deler interessen for digital transformation.

 

Dato

29 juni 2023 kl. 10:00 - 14:00

Sted

Topsoe

Heimdalsvej 4
3600 Frederikssund
Danmark

Sprog

Dansk

Tilmeldingsfrist

22 juni 2023

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 500 kr. (ekskl. moms).

Sebastian Christophersen, Tlf: +4593522654, E-mail: s.christophersen@alexandra.dk

Program

9:30

Registrering og morgenbrød

10:00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE, Head of Digital Experience & Solutions Lab, Ph.d. Allan Hansen, Alexandra Instituttet

10:15

Introduktion til TOPSOE

Head of Technical Operation Pernille Hessellund, Frederikssund, Topsoe, Principal Specialist, Global Supply – Technology Flemming Plougstrup Nielsen, Topsoe

Pernille vil præsentere Topsoes vision og første skridt inden for digitalisering og bæredygtighed. Derefter vil Flemming give et overblik over Topsoes aktiviteter i MADE FAST.

10:40

Forskningsoplæg: Bæredygtig og agil arbejdsstyrke

Institutleder & Professor Kaj Grønbæk, Aarhus Universitet, Institut for Datalogi samt arbejdspakkeleder for indsatsen ’Bæredygtig og agil arbejdsstyrke’ i MADE FAST.

Kaj vil præsentere den nyeste viden fra forskningsplatformen MADE FAST inden for indsatsen ’Bæredygtig og agil arbejdsstyrke’. Her udvikles værktøj og forløb, som klæder den nuværende og kommende generation af arbejdskraft på til at arbejde med de seneste automatiserede, intelligente og digitale løsninger i produktionen.

11:00

Forskningsoplæg: Haptic Feedback in Virtual Reality at Topsoe (English presentation)

PhD Student Chiwoong Hwang, Aarhus University, Department of Computer Science

Chiwoong will present his latest research done so far on Haptic feedback in VR. The presentation will show the use case that is currently being developed at Topsoe.

11:20

Demo: Udvikling og test af Augmented Reality instruktionssystem til tabletmaskine

Principal Software Architect Kaspar Rosengreen Nielsen, Alexandra Instituttet

Kaspar vil præsentere og demonstrere arbejdet med at lave et instruktionssystem i Augmented Reality (AR) til Topsoes tabletmaskine. Der er blevet testet en række forskellige hardware- løsninger, såsom headsets, tablets og telefoner, hvilket har givet erfaringer om, hvordan man kan implementere en AR-løsning i produktionen.

11:40

Frokost

12:40

Caféoplæg (Gruppe A): Bæredygtig opskalering via digitalisering

R&D Director Ninna Halberg Jokil, Scale-up and manufacturing, TOPSOE, PhD student Erik Tomas Holmen Olofssonand, DTU, Department of Civil and Mechanical Engineering

Ninna og Erik vil præsentere Topsoes arbejde med bæredygtig opskalering igennem digitalisering med et fokus på A- transformation og ekstruderingsprocesser.

12:40

Rundvisning i produktionen (Gruppe B)

For den gruppe som ikke deltager i café-oplægget, vil der være mulighed for at besøge Topsoes produktion, hvor man kan se nogle af de processer og udstyr, som har været præsenteret i løbet af dagen.

13.10

Caféoplæg (Gruppe B): Bæredygtig opskalering via digitalisering

R&D Director Ninna Halberg Jokil, Scale-up and manufacturing, Topsoe, PhD student Erik Tomas Holmen Olofssonand, DTU, Department of Civil and Mechanical Engineering

Ninna og Erik vil præsentere Topsoes arbejde med bæredygtig opskalering igennem digitalisering med et fokus på AI transformation og ekstruderingsprocesser.

13:10

Rundvisning i produktionen (Gruppe A)

For den gruppe som ikke deltager i café-oplægget, vil der være mulighed for at besøge Topsoes produktion, hvor man kan se nogle af de processer og udstyr, som har været præsenteret i løbet af dagen.

13:45

Opsamling og Afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

22
aug
2024
26
aug
2024
27
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024
30
sep
2024