MADE Materialekonference: Materialer i fremtidens bæredygtige produktion

Oplev førende danske virksomheder – lige fra vindmøllevinger til emballageløsninger – fortælle om materiale til grøn produktion.

Kapløbet om bæredygtig produktion

Danske virksomheder har taget førertrøjen i kapløbet om at omstille sig til en mere bæredygtig og energieffektiv produktion.

Uanset om det er vindmøllevinger eller emballage, kan det være en fordel både økonomisk og brandmæssigt at kunne tilbyde produkter, der er fremstillet grønnere end konkurrenternes.

Materiale- og teknologivalg er helt essentielle for en fremtidssikret grøn omstilling.

Konkrete udfordringer og løsninger

På konferencen vil du møde førende virksomheder på området, der sætter fokus på nogle af de udfordringer og løsninger der er på området - med vægt behovet for nye materialeteknologiske løsninger.

Siemens Gamesa Renewable Energy giver indblik i, hvordan de arbejder med genanvendelse af vindmøllevinger – og så præsenterer de deres helt nye møllevinge.

Teknologisk Institut fortæller om materialeudfordringer i omlægning til grøn produktion og det nye Innomission-initiativ.

Coastgrass forklarer, hvordan ålegræs kan bruges som alternativ emballage, og Faerch kaster lys over, hvordan stigende efterspørgsel på genbrugsplast førte til at firmaet har etableret deres egen fabrik, som producerer genbrugsplast.

Derudover præsenterer FORCE Technology erfaringer med re-manufacturing af større tandhjul i stål opnået i et MADE Klyngeprojekt, hvor der er mange gevinster at hente.

Dato

24 februar 2022 kl. 10:00 - 15:30

Sprog

Dansk

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 1.700 (ekskl. moms). Er du tilmeldt og udebliver uden afbud, opkræves et gebyr på kr. 250 (ekskl. moms). 

Nikolaj Zangenberg, Tlf: +4572202494, E-mail: nzg@teknologisk.dk

Program

09:30

Registrering og morgenbrød

10:00

Velkomst og introduktion

10.15

Materialeudfordringer i omlægning til grøn produktion

Senior Specialist Peter Sommer Larsen, Teknologisk Institut

Eksempler på materialeudfordringer og løsninger, som virksomhederne står overfor i relation til omstilling til grønne produktion.

10.40

Livscyklusvurdering som driver for materiale-substitution

Global bæredygtighedsspecialist Jonas Pagh Jensen, Siemens Gamesa Renewable Energy

Siemens Gamesa Renewable Energy producerer nogle af verdens største og mest effektive vindmøller. Virksomheden har et mål om, at møllerne skal være fuldt recirkulerbare og med lavest muligt miljømæssigt fodaftryk. Det har bl.a. ført til udvikling af deres genanvendelige vindmøllevinge, RecyclableBlade, som bliver præsenteret på oplægget.

11.05

Kort pause og ”idea board”

Hvad er jeres største materialeudfordring i den grønne produktionsomstilling?

11.30

Omstilling mod bæredygtig produktion

Professor Brian Vejrum Wæhrens, Aalborg Universitet

Erfaringer fra udvikling af en national baseline for bæredygtig produktion i regi af ATV og konkrete samarbejder om tilbagetagelsesprogrammer i MADE.

12:00

Frokost og netværk

13:00

Coastgrass - biokompositter med ålegræs fra de danske strande

CTO Malthe Timmermann Larsen, Coastgrass

Coastgrass har samarbejdet med Teknologisk Institut i en MADE Materiale Demonstrations-projekt om udvikling af emballage med ålegræs som materiale. Samarbejdet med Teknologisk Institut har været fundamentalt for at tilpasse materialeudviklingen til producenter i industrien, og Coastgrass fortæller, hvad de har fået ud af projektet, og hvorfor de valgte Teknologisk Institut. Herfra kigges der også på, hvad fremtiden for Coastgrass indeholder, og hvad de ser som de største udfordringer for at upcycle bioressourcer til gangbare alternativer til fossilbaseret plast.

13.25

Introduktion af waste-streams i produktionen

Senior Director Group Product Development & Compliance Michael Lindholt, Faerch

Faerch Group har i årevis anvendt genbrugsplast fra plastflasker til produktion af nye plastbakker til fødevareindustrien. Stigende efterspørgsel på den type genbrugsplast og en strategi om at ville genanvende plastbakker som inputmateriale, har gjort, at Faerch i dag har egen recycling-fabrik, som producerer genbrugsplast baseret på ”Post-Consumer Tray Waste”.

13:50

Kaffe og netværk

14.20

Re-manufacturing eller nyfremstilling af tandhjul – en komparativ analyse af den grønne profil

Project Manager R&D Michel Honoré, FORCE Technology

Erfaringer med re-manufacturing af større tandhjul i stål opnået i et MADE Klyngeprojekt peger på fordele både i supply chain og i forhold til produktets grønne profil.

14.45

Innomission for Cirkulær Økonomi med fokus på plast og tekstil

Moderator: Direktør Sune Dowler Nygaard, Teknologisk Institut

I et samarbejde mellem danske vidensinstitutioner og virksomheder er der skabt et bredt partnerskab, hvis formål er at understøtte og facilitere den danske ambition om 70 procent reduktion af drivhusgasemissioner i 2030 og net-nul-emission i 2050 igennem styrket innovation på tværs af vidensmiljøer, brancher, sektorer og værdikæde.

15.10

Opsamling og afrunding

Andre arrangementer

8
apr
2024
10
apr
2024
23
apr
2024
24
apr
2024
29
apr
2024
7
maj
2024