MADE innovationskonference: Bæredygtighed i proces- og produktionsvirksomheder

Kom med på rejsen mod mere bæredygtighed i proces- og produktionsvirksomheder med oplæg fra blandt andre RC Plast, Danish Crown og MADE-forskere.

Hvor starter man?

Bæredygtighed er på alles læber, men hvordan kommer man i gang med eller tager skridtet videre på en sådan rejse? På MADE Innovationskonference får du indblik i projekter og cases, hvor virksomheder har taget konkrete skridt mod at blive mere bæredygtige.

Danfoss Drives fortæller blandt andet, hvordan de begyndte deres rejse for blot nogle år siden. Derudover beskriver to plastvirksomheder deres arbejde for at skabe mere gennemsigtighed i genanvendelsen af plast.

Hvad kræver det af leverandører og samarbejdspartnere?

Én ting er at komme i gang internt – en anden er at få leverandører og samarbejdspartnere med i den grønne omstilling.

Oplægsholder på dagen professor Torben Pedersen forsker i, hvad der skal til for at samarbejdet i en eksisterende eller ny værdikæde kan øge bæredygtigheden.

Take-back og CO2-fangst

Samarbejde er også en vigtig faktor, når vi taler CO2-fangst og take-back af brugte produkter.

På konferencen kan du blive klogere på begge emner. Og Aalborg Portland fortæller om deres arbejde med at få afdækket mulighederne for en fremtidig CO2-fangst i produktionen.

Dato

22 juni 2022 kl. 10:00 - 15:30

Sted

Copenhagen Business School

Kilevej 14 A/B
2000 Frederiksberg

Sprog

Dansk og engelsk

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr kr. 1.700 (ekskl. moms).

Nicklas Rasmussen, Tlf: +4542627534, E-mail: nir@forcetechnology.com

Program

09.30

Registrering og morgenkaffe/croissant

10.00

Velkomst og introduktion

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

10.15

Skabelse af værdikæde for bæredygtighed

Professor Torben Pedersen, Copenhagen Business School

Meget få virksomheder kan skabe de bæredygtige løsninger helt alene. Bæredygtighed kræver samarbejde – og ofte med nye partnere. Kan den eksisterende værdikæde omdannes til at blive mere bæredygtig, eller skal der skabes en helt ny værdikæde for bæredygtighed med andre partnere? Og hvordan gør man det?

10.35

Circular4Zero og end-of-life udfordringer: Take-back af insulinpenne i Novo Nordisk – fra lineær til cirkulær værdikæde

Associate Director – Corporate Environmental Strategy Niels Otterstrøm Jensen, Novo Nordisk

Hør, hvordan Novo Nordisk arbejder på at designe og udvikle en ramme til værdikædedesign af take-back programmer for brugte insulinpenne. Målet er at give Novo Nordisk en systematisk måde at vurdere potentialet for- og efterfølgende opbygge-, igangsætte- og drive tilbagetagelsesprogrammer med målet om at genanvende værdifulde materialer.

10.55

Operationalizing circular economy: Lessons learned from a take-back in mechatronics

Ph.d. Camila Rincon, Grundfos

End of Life products can potentially support the circular economy transition by decoupling production from the scarcity of raw materials. The presentation will give an overview of the main challenges and lessons learned from a pilot take-back in the manufacturing industry when closing other loops than recycling (i.e. remanufacturing and refurbishing).

11.15

Hvordan gearer RC Plast A/S sig til fremtidens stigende krav til bæredygtighed?

Adm. direktør Helle Vingolf, RC Plast

RC Plast har arbejdet med genanvendelse af plastspild fra produktionsvirksomheder i mere end 40 år. Cirkulær økonomi og bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen i virksomheden, som ønsker at bidrage endnu mere til realisering af en cirkulær plastøkonomi. Senest har RC Plast udviklet en ny CO2-beregner, som bl.a. skal dokumentere kunders CO2-gevinst ved brug af genanvendt plast.

11.35

Frokost og netværk

12.35

Cirkulær eller CO2-fattig – skal man virkelig vælge?

Professor Tim McAloone, DTU Construct

Bæredygtighedsdagsordenen har manifesteret sig godt og grundigt i danske produktionsvirksomheder, der sætter mål og handlingsplaner som aldrig før. Ecodesign, Science Based Targets, Cirkulær Økonomi – initiativerne er mange og ambitionerne høje. Men når mange nye ideer, krav og ambitioner mødes på samme tid i en virksomhed, dukker der tydelige dilemmaer og svære valg op, når målsætning bliver til handling. Tim McAloone sætter spot på nogle af de vigtigste udfordringer i danske produktionsvirksomheder i dag og giver nogle refleksioner over, hvordan udfordringer kan vendes til fordele.

12.55

Take-back løsninger – mod en mere cirkulær økonomi

Material Specialist Louise Aagaard Jensen, Letbek A/S og praktikant Laura Thomsen, Letbek A/S

Hvordan udtænkes take-back løsninger hos Letbek og ikke mindst – hvordan formidles viden, og hvorledes sikres sporbarhed i værdikæderne med målet om at fremskynde en cirkulær økonomi?

13.15

Danfoss Drives’ rejse mod cirkulær økonomi

MADE ph.d. Steffen Foldager Jensen, Aalborg Universitet og standardiseringsdirektør Jesper Jerlang, Danfoss Drives

Danfoss Drives har i et par år arbejdet mod mere cirkulære produkter og forretningsmodeller. Men hvordan får man taget hul på en sådan rejse? Hvilke elementer er vigtige for en virksomhed som Danfoss Drives? Og hvor kan man finde hjælp til at komme videre i processen? Med udgangspunkt i Danfoss Drives’ rejse ser vi på nogle forskellige tiltag og samarbejdsprojekter, herunder et MADE-projekt om take-back af produkter, som udføres i samarbejde med Aalborg Universitet.

13.35

Kaffe og netværk

14.20

Fødevareproduktion i et livscyklusperspektiv

Ph.d.-studerende Emil Pedersen, Danish Crown

Oplægget vil give indblik i de seneste resultater fra Danish Crowns arbejde med bæredygtighed. I projektet har vi haft fokus på udfordringer og muligheder i brugen af livscyklusvurderinger og samarbejdet på tværs af produktionskæden.

14.40

CO2-fangst i cementindustrien

Group Sustainability and R&D Director Jesper Sand Damtoft, Cementir Holding N.V. / Aalborg Portland

I MADE FAST arbejder MADE-ph.d. Juanita Gallego på et ph.d.-projekt, som skal belyse mulighederne for CO2-fangst hos Aalborg Portland ud fra miljømæssige, samfundsmæssige og økonomiske parametre. Dette arbejde er en del af en større satsning, som skal afdække mulighederne for at indføre CO2-fangst i Aalborg Portlands cementproduktion. Hør om satsningen i dette indlæg.

15.00

Opsamling og afrunding

Innovation Manager Ida Kragh-Vodstrup, MADE

Andre arrangementer

22
aug
2024
26
aug
2024
4
sep
2024
19
sep
2024
30
sep
2024
7
okt
2024