MADE Innovationskonference: Automatisering af samleprocesser i produktionen

Hvordan kan komponenter samles på den hurtigste, billigste og smarteste måde? Få indblik i alt fra tilfødning af emner til optimering af skrue- og limeprocesser.

Der skrues, limes og klikkes. På en produktion kan der være et hav af forskellige typer af samleprocesser – og langt fra alle er lige nemme at automatisere.

Det kan for eksempel være en udfordring at sikre en ensartet samleproces – især hvis komponenterne har variationer. En anden udfordring kan være at sikre samleprocesser, der hurtigt kan omstilles til forskellige produktserier.

På MADE Innovationskonference dykker vi ned i cases, der viser, hvordan udfordringerne kan løses.

Sensorer og data

Virksomhederne Profile og VELUX fortæller, hvordan de håndterer udfordringer i at automatisere skrueprocesser. Her arbejder VELUX bl.a. med at gøre skrueprocessen adaptiv til små variationer i emner og omgivelserne via machine learning.

Hurtig samleproces i små og skiftende serier

På dagen kommer vi også til at høre, hvordan SDU hjælper bl.a. virksomheden Paul E. Danchell med at løse et behov for at tilpasse samleprocesser til små og skiftende produktserier med et særligt udviklet tilfødningssystem.

Indblik i startupverdenen og nye idéer

Sidst men ikke mindst byder vi to startups op på scenen.

Her vil Anders Sparre, der er ansvarlig for MADE’s iværksætterindsats, guide os igennem en Q&A med to startups for at høre om deres innovative løsninger til robotiserede samleprocessersamttale om de særlige udfordringer, der er, når man som lille, ny leverandør skal overbevise kunderne om at implementere en helt ny løsning.

Dato

3 marts 2022 kl. 10:00 - 14:45

Sted

Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Forskerparken 10
5230 Odense M

Sprog

Dansk og engelsk

Pris

Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr på kr. 1.700 (ekskl. moms).

Signe Navne, Tlf: +4572201750, E-mail: sna@teknologisk.dk

Program

09.30

Registrering og morgenbrød

Moderator: Faglig leder Søren Peter Johansen, Teknologisk Institut

10.00

Velkomst og introduktion

Klyngeleder og sekretariatschef Dorte Gram Nybroe, MADE

10.15

Fremtidens automationsløsninger til montageprocesser

Professor Henrik Gordon, SDU

Hør om den nyeste forskning om, hvordan fremtidens robotløsninger kan automatisere bl.a. samleprocesser, og hvordan universiteter, GTS’er og industrivirksomheder arbejder med agil produktion i MADE FAST.

10.35

Adaptive process control for optimizing screwing processes (in English)

Technology Contributor Sigurd Lazic Villumsen, VELUX and Postdoc Mohammadali Zakeriharandi, AAU

Screwing processes have been a core assembly technology at VELUX since its foundation in 1941. In this talk, Mohammadali Zakeriharandi will present his Ph.D. project where he investigates the application of machine learning models for automatic detection of defects and anomalies in this seemingly simple process. The aim is to create a foundation for in-process correction and control for organic material screwing.

10.55

Pause

11.15

Automatisering af skrueprocesser ved Profile

Afdelingschef Trækonstruktioner Morten Blenner Madsen, Profile og Seniorspecialist Martin Mølbach Olsen, Teknologisk Institut

Virksomheden Profile er i gang med at automatisere skruesamling af deres Lamelspærsrammekonstruktioner. Udfordring er, at konstruktionerne er så tykke, at der ikke umiddelbart findes standard løsninger. Profile og Teknologisk Institut fortæller her om, hvordan de sammen undersøger mulighederne for at få løst denne samlingsproces.

11.35

Tilfødning til montageprocesser ved Paul E. Danchell

Adjunkt/Assistent Professor Simon Faarvang Mathiesen, SDU

Når det kommer til automatisering af samleprocesser, er emnetilfødning ofte en udfordring. Simon Faarvang Mathiesen giver et indblik i, hvordan forskning i MADE om fleksibel emnetilfødning og simuleringsbaseret design i fremtiden kan gøre emnetilfødningsteknologi bredt tilgængeligt – også for mindre virksomheder, hvor faktorerne: Pris, fleksibilitet og kompleksitet spiller en særlig stor rolle. Forskningsresultaterne er udviklet både i MADE Digital og MADE FAST, hvilket illustreres med bl.a. eksempler fra samarbejdet med elektronikproducenten Danchell.

12.00

Frokost

12.45

Fleksibel og modulær automatisering af dispenseringsproces

Teknologi ingeniør Rasmus Jansson, Danfoss Drives

Hør, hvorfor Danfoss Drives har prioriteret et fleksibelt og modulært automationskoncept til dispensering af termisk pasta, og hvordan de har sikret en ensartet kvalitet af dispenseringen på trods af vanskelige materiale egenskaber.

13.05

Startup session med Spin Robotics og Aim Robotics

Chefkonsulent i MADE Anders Sparre, CEO Mie Haraldsen, Aim Robotics og CTO og Co-founder Thomas Sølund, Spin Robotics

Anders Sparre, der er ansvarlig for MADE’s iværksætterindsats, guider os gennem en Q&A med to startups, der har skabt robotløsninger til samleprocesser. Mie Haraldsted fra Aim Robotics fortæller om muligheder og fordele ved deres produkt til at dispensere alt fra epoxy til kagepynt med robotter, og Thomas Sølund fra Spin Robotics fortæller om fordele ved at bruge deres robotstyretværktøj til skrueprocesser. Derudover hører vi om de særlige udfordringer, der er, når man som lille, ny leverandør skal overbevise kunderne om at implementere et nyt produkt.

14.00

Opsamling og afrunding

Klyngeleder og sekretariatschef Dorte Gram Nybroe, MADE

14.15

Mulighed for at netværke

Andre arrangementer

23
apr
2024
24
apr
2024
7
maj
2024
7
maj
2024
16
maj
2024
21
maj
2024