Hvordan kan komponenter samles på den hurtigste, billigste og smarteste måde? Få indblik i alt fra tilfødning af emner til optimering af skrue- og limeprocesser.
- 3 mar2022
Der skrues, limes og klikkes. På en produktion kan der være et hav af forskellige typer af samleprocesser – og langt fra alle er lige nemme at automatisere.
Det kan for eksempel være en udfordring at sikre en ensartet samleproces – især hvis komponenterne har variationer. En anden udfordring kan være at sikre samleprocesser, der hurtigt kan omstilles til forskellige produktserier.
På MADE Innovationskonference dykker vi ned i cases, der viser, hvordan udfordringerne kan løses.
Sensorer og data
Virksomhederne Profile og VELUX fortæller, hvordan de håndterer udfordringer i at automatisere skrueprocesser. Her arbejder VELUX bl.a. med at gøre skrueprocessen adaptiv til små variationer i emner og omgivelserne via machine learning.
Hurtig samleproces i små og skiftende serier
På dagen kommer vi også til at høre, hvordan SDU hjælper bl.a. virksomheden Paul E. Danchell med at løse et behov for at tilpasse samleprocesser til små og skiftende produktserier med et særligt udviklet tilfødningssystem.
Indblik i startupverdenen og nye idéer
Sidst men ikke mindst byder vi to startups op på scenen.
Her vil Anders Sparre, der er ansvarlig for MADE’s iværksætterindsats, guide os igennem en Q&A med to startups for at høre om deres innovative løsninger til robotiserede samleprocessersamttale om de særlige udfordringer, der er, når man som lille, ny leverandør skal overbevise kunderne om at implementere en helt ny løsning.
Dato
3 marts 2022 kl. 10:00 - 14:45
Sted
Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Forskerparken 10
5230 Odense M
Sprog
Dansk og engelsk
Pris
Gratis for MADE-medlemmer. Ikke-medlemmer kan deltage mod et gebyr på kr. 1.700 (ekskl. moms).
Signe Navne, Tlf: +4572201750, E-mail: sna@teknologisk.dk
Program
09.30
Registrering og morgenbrød
Moderator: Faglig leder Søren Peter Johansen, Teknologisk Institut
10.00
Velkomst og introduktion
Klyngeleder og sekretariatschef Dorte Gram Nybroe, MADE
10.15
Fremtidens automationsløsninger til montageprocesser
Professor Henrik Gordon, SDU
Hør om den nyeste forskning om, hvordan fremtidens robotløsninger kan automatisere bl.a. samleprocesser, og hvordan universiteter, GTS’er og industrivirksomheder arbejder med agil produktion i MADE FAST.
10.35
Adaptive process control for optimizing screwing processes (in English)
Technology Contributor Sigurd Lazic Villumsen, VELUX and Postdoc Mohammadali Zakeriharandi, AAU
Screwing processes have been a core assembly technology at VELUX since its foundation in 1941. In this talk, Mohammadali Zakeriharandi will present his Ph.D. project where he investigates the application of machine learning models for automatic detection of defects and anomalies in this seemingly simple process. The aim is to create a foundation for in-process correction and control for organic material screwing.
10.55
Pause
11.15
Automatisering af skrueprocesser ved Profile
Afdelingschef Trækonstruktioner Morten Blenner Madsen, Profile og Seniorspecialist Martin Mølbach Olsen, Teknologisk Institut
Virksomheden Profile er i gang med at automatisere skruesamling af deres Lamelspærsrammekonstruktioner. Udfordring er, at konstruktionerne er så tykke, at der ikke umiddelbart findes standard løsninger. Profile og Teknologisk Institut fortæller her om, hvordan de sammen undersøger mulighederne for at få løst denne samlingsproces.
11.35
Tilfødning til montageprocesser ved Paul E. Danchell
Adjunkt/Assistent Professor Simon Faarvang Mathiesen, SDU
Når det kommer til automatisering af samleprocesser, er emnetilfødning ofte en udfordring. Simon Faarvang Mathiesen giver et indblik i, hvordan forskning i MADE om fleksibel emnetilfødning og simuleringsbaseret design i fremtiden kan gøre emnetilfødningsteknologi bredt tilgængeligt – også for mindre virksomheder, hvor faktorerne: Pris, fleksibilitet og kompleksitet spiller en særlig stor rolle. Forskningsresultaterne er udviklet både i MADE Digital og MADE FAST, hvilket illustreres med bl.a. eksempler fra samarbejdet med elektronikproducenten Danchell.
12.00
Frokost
12.45
Fleksibel og modulær automatisering af dispenseringsproces
Teknologi ingeniør Rasmus Jansson, Danfoss Drives
Hør, hvorfor Danfoss Drives har prioriteret et fleksibelt og modulært automationskoncept til dispensering af termisk pasta, og hvordan de har sikret en ensartet kvalitet af dispenseringen på trods af vanskelige materiale egenskaber.
13.05
Startup session med Spin Robotics og Aim Robotics
Chefkonsulent i MADE Anders Sparre, CEO Mie Haraldsen, Aim Robotics og CTO og Co-founder Thomas Sølund, Spin Robotics
Anders Sparre, der er ansvarlig for MADE’s iværksætterindsats, guider os gennem en Q&A med to startups, der har skabt robotløsninger til samleprocesser. Mie Haraldsted fra Aim Robotics fortæller om muligheder og fordele ved deres produkt til at dispensere alt fra epoxy til kagepynt med robotter, og Thomas Sølund fra Spin Robotics fortæller om fordele ved at bruge deres robotstyretværktøj til skrueprocesser. Derudover hører vi om de særlige udfordringer, der er, når man som lille, ny leverandør skal overbevise kunderne om at implementere et nyt produkt.
14.00
Opsamling og afrunding
Klyngeleder og sekretariatschef Dorte Gram Nybroe, MADE
14.15