Virksomheder og forskningsinstitutioner i MADE deler viden

Tirsdag d. 8. april åbnede Siemens dørene for MADE´s andet store event. Her blev dagens deltagere som det første budt på en rundvisning i Siemens hovedbygning i Ballerup, hvor de kunne opleve et af landets mest miljørigtige erhvervsbygninger med egne bæredygtige bygningsteknologier inkorporeret. Dagens vært, Bjarne Lykke Sørensen, divisionsdirektør i Siemens, gav indledningsvist udtryk for vigtigheden af i højere grad at bringe ny og innovativ teknologi i spil i de danske produktionsvirksomheder:

Stort ambitionsniveau i MADE

Dagens program bød på et nærmere indblik i MADE´s strategi, præsenteret af foreningens direktør, Nigel Edmondson. Her blev foreningens samarbejder mellem industri og forskningsinstitutioner og arbejdets forankring i forskningsprojekter, innovationsworkshops og uddannelser præsenteret. Hanne Haarup Thomsen, Styrelsen for Forskning og Innovation, udtrykte stor begejstring for foreningens arbejde:

”MADE er et meget ambitiøst initiativ. Der har været en rigtig grundig forberedelse som betyder, at man nu er klar til at gå i gang med nogle spændende projekter, som involverer både små og store virksomheder. Jeg tror, vi vil se, at man kan få en rigtig god synergi mellem de små og store virksomheder, forskningsinstitutioner og GTS-institutioner, som vil skabe noget helt konkret værdi for danske virksomheder”

Dagens videre program indeholdt oplæg fra Keynote Speaker Jerome Dubois fra PSA Peugeot Citroën samt tre af de i alt ni arbejdspakkeledere, der fører de forskellige forskningsområder i MADE. Kaj Grønbæk, Aarhus Universitet, gav således dagens deltagere indblik i arbejdet med enabling technologies og hybride produkter, mens Hans Nørgaard, Danmarks Tekniske Universitet, og Charles Møller, Aalborg Universitet, fortalte om henholdsvis 3D-print og produktionsprocesser samt proaktive værdikæder som et nyt værktøj til ledelse og styring af virksomhedens forsyningskæde.

MADE’s mål er, at forskningen foregår helt ude hos virksomhederne, og at resultaterne hurtigt implementeres i industrien. Jens Roedsted fra Force Technology ser frem til at bidrage til dette:

”Som GTS-Institut har vi en meget klar rolle i MADE. Industrien og universiteterne har sammen sat dagsordenen for, hvad der skal arbejdes med og forskes i, og så er det vores opgave at få det bedst muligt ud i de danske virksomheder. Der ligger en stor opgave i at få det trukket ind i de små – og mellemstore virksomheder, men det er en opgave, jeg glæder mig til. Det er en kæmpe mulighed for virksomhederne”.

Vellykket generalforsamling i MADE-foreningen

I forlængelse af MADE eventen deltog foreningens medlemmer i MADE’s første ordinære generalforsamling efter foreningens stiftelse i april 2013. Formanden Lars Enevoldsen, Grundfos gennemgik i sin årsberetning historien om MADE’s tilblivelse og højdepunkter fra 2013. Der blev udtrykt stor ros til de mange personer, der har lavet en ekstraordinær indsats med etablering af SPIR-ansøgning og foreningen.

Generalforsamlingen besluttede at indføre kontingent for medlemskab af MADE. Kontingentet skal bl.a. bidrage til at dække netværksaktiviteter, workshops og sekretariatsbistand. På den måde kan mest muligt af bevillinger til MADE gå direkte til forskningssamarbejder og videnspredning. Kontingentet træder i kraft pr. 1. juli 2014.

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.