Unge forskere mødes i Rold Skov

Unge MADE forskere fra hele landet var den 10.-12. marts 2015 samlet til MADE ph.d.-konference. Her blev der diskuteret fremtidens industriløsninger, givet præsentationer af ph.d.-projekterne og netværket igennem en række sociale aktiviteter i området omkring Rold Skov.

– Jeg underskrev min MADE ph.d. kontrakt for bare 10 dage siden, så det er en god introduktion til de andre temaer, der arbejdes med i MADE. Jeg har allerede nu fået inspiration til en række videnskabelige artikler, som jeg gerne ville skrive med personer fra to andre arbejdspakker. Det indblik i andres arbejde, som jeg får her, gør, at jeg kan se flere muligheder for at forske på tværs af virksomheder. Det er forskellen på at skrive en ph.d. alene og så en MADE-ph.d., siger Romain Sacchi fra Frankrig.


Konferencen var den første af sin slags i MADE-regi. Målet var ikke bare at dele viden på tværs af brancher og forskningsområder, men også at skabe et MADE-fællesskab blandt de nu 25 ph.d. studerende, som arbejder på de 5 universiteter og med de 26 industrielle parter i MADE-forskningen.


– Som ny arbejdspakkeleder er det vigtigt at møde de andre. Det gør det nemmere at gå til folk med nye ideer og dermed øge samarbejdet på tværs af temaer. På konferencen får vi en fælles arbejdsramme, og det skaber en interesse for de andre forskningsområder samtidigt med, at det er en let måde at få viden på tværs af arbejdspakkerne. Når man har det sjovt sammen på en MADE-konference, så opbygger man også en stærkere tillid, hvilket giver bedre samarbejde, fortæller Henrik Aanæs fra DTU, der leder arbejdspakke ni om sensorer og kvalitetskontrol.


På konferencen blev alle forskningsprojekterne præsenteret, og der blev sparret med de andre studerende på tværs af arbejdspakkerne. De unge blev også inspireret af MADE’s bestyrelsesmedlem Esben Østergaard fra Universal Robots, om hvordan man kan bevæge sig fra forskningsverdenen og ind i industrien samt fra Jan Holmström fra Alto Universitet, som gav inspiration til en anden måde at udøve designforskning på.

MADE-fællesskabet blev styrket

Et vigtigt formål med konferencen var at gøre MADE-fællesskabet konkret og sikre at arbejdspakkeledere, MADE-ansatte og ph.d.-studerende lærer hinanden at kende igennem faglige oplæg, fælles sportsaktiviteter og konkurrencer.

– Jeg kender flere ph.d.er, som har arbejdet i lignende konstellationer som MADE. Men måske er noget af det, der skiller MADE ud simpelthen størrelsen af initiativet. Det giver mulighed for at skabe et miljø og for alvor dele viden på tværs af forskellige faggrupper. Det synes jeg virker stærkt, forklare Martin Løkkegaard fra DTU.

Konferencen sluttede af med et virksomhedsbesøg hos MADE medlemmet Hydrema, som udvikler og producerer entreprenørmaskiner. Her fik konferencedeltagerne et indblik i, hvordan Hydrema arbejder med modulær produktion, for dermed at blive mere konkurrencedygtige. På turen rundt i fabrikken
opdagede mange af de ph.d.-studerende, hvordan deres forskningsområde kunne implementeres i en virksomhed som Hydrema.


– MADE’s første ph.d.-konference har været en stor succes. Vi har for første gang samlet næsten alle
ph.d.erne i et rum sammen med arbejdspakkerlederne. Dermed skaber vi fundamentet for et endnu
stærkere samarbejde på tværs af fagområder og på tværs af virksomhederne, fortæller Nigel Edmondson, direktør i MADE.

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.