Trecifret millionbeløb skal skabe et gennembrud for cirkulær produktion

Industriens Fond investerer stort i samlet 10 projekter, hvoraf MADE er med i tre - og dét skal skabe momentum for cirkularitet i industrien.

Industriens Fond investerer nu 125 millioner kroner i cirkulær produktion, hvilket bringer fondens samlede investering i cirkularitet i industrien op på 200 millioner over de seneste år. MADE har en betydelig rolle i den investering med hele tre projektdeltagelser.

“Vi er stolte og glade over at være en af de mange stærke partnere i Industriens Fonds satsning. Vi vil samarbejde på tværs henover projekterne for at give produktionsvirksomhederne det, de har brug for, for at rykke på den cirkulære dagsorden. Virksomheder har manglet investeringer som den her for at kunne udvikle cirkulær produktion,” siger Nigel Edmondson, CEO i MADE.

Over de næste tre år skal MADE stå i spidsen for at udvikle et takeback selvhjælpsværktøj samt hjælpe med at øge cirkulariteten inden for elektronikproduktion og genbrug af rustfrit stål.

Det skal ske i tre projekter:

1) Takeback Strategier – sæt retning for din cirkularitet

Mange produktionsvirksomheder vil gerne tage udtjente produkter retur for at genbruge dele eller reparere dem og sælge dem på ny – såkaldt takeback. Men hvordan får man sine produkter tilbage? Kan man gøre det rentabelt? Og hvilket produkt skal man starte med?

MADE står i spidsen for udviklingen af et nyt lettilgængeligt digitalt værktøj, som skal guide produktionsvirksomhederne gennem valg og fravalg for at lægge en strategi og operationel plan for takeback.

Projektet er et samarbejde med CBS International Business School, FORCE Technology, DAMRC- Danish Advanced Manufacturing Research Center og Alexandra Instituttet.

2) Recirkuler rustfrit stål – en vej til cirkulær produktion

Projektet skal hjælpe virksomheder med at få hul på bylden med at genbruge rustfrit stål, der som materiale har meget høj værdi.

DTU – Technical University of Denmark og bl.a. MADE skal udvikle konkrete råd til, hvordan de største barrierer overkommes. Virksomheder som bl.a. GRUNDFOS, AH Metal Solution og Asgaard Metals skal bane vejen og inspirere andre til at følge trop og blive overbevist om: At det er muligt at genbruge rustfrit stål – også lokalt i Danmark.

3) Recirkuler elektronik – en vej til cirkulær produktion

Kun 17 procent af elektronikaffald genbruges forsvarligt, vurderer FN. Samtidig banker EU-krav på døren, så der er akut behov for at udvikle og implementere cirkulære produktionsmetoder.

Derfor skal Teknologisk Institut sammen med bl.a. MADE skabe viden og konkrete forretningseksempler samt mobilisere elektronikvirksomheder i Danmark og give dem skræddersyet ekspertsparring, nye metoder og værktøjer. Derved kan de tale om fælles udfordringer ud fra samme ståsted.

Børsen har udgivet en længere artikel om Industriens Fonds nye satsning. Læs artiklen her.

Dorte Gram Nybroe

COO

Mobil: +45 29 685 962
Mail: dnybroe@made.dk

Andre nyheder

Video
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel