Succesfuldt samarbejde fejrer årsdag

For et lille år siden blev MADE etableret, da virksomheder, universiteter og teknologiske institutter skød et unikt samarbejde i gang med det mål at sikre konkurrencedygtig produktion i Danmark. På MADE Årsdag blev konkrete potentialer i samarbejdet præsenteret, og den fremtidige danske produktion diskuteret.

Storslået fejring af unikt samarbejde og stor fremdrift

Den 8. december 2014 afholdt MADE årsdag i konferencesalen på Teknologisk Institut i Høje Taastrup. Her fejrede 145 gæster fra den danske industri og universitetsverden MADE-foreningens første fødselsdag, med et opsigtsvækkende program og en ny danskproduceret robot, der serverede gæsterne kolde drikkevarer.


Fejring var der god grund til: MADE er – for Danmark – et unikt samarbejde på tværs af virksomheder, forskningsinstitutter og GTS-institutter, der på kort tid har vist stor fremdrift. På 10 måneder har foreningen fået 26 nye medlemmer, afholdt 5 innovations – og netværksmøder og igangsat forskningsindsatser med i alt 40 ph.d.-projekter, der skal skabe konkret værdi ude i danske virksomheder. På MADE Årsdag blev den store indsats rost af flere personer, heriblandt Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri, der fra scenen bl.a. sagde:

MADE Årsdag blev brugt til at sætte fokus på – og diskutere Danmarks fremtid som produktionsland. Danske og udenlandske oplægsholdere inspirerede til, hvordan grænserne for industriel produktion kan flyttes i danske virksomheder med indlæg af blandt andre Henrik I. Christensen, Videnskabelig rådgiver for Præsident Barack Obama. Han fortalte om USA´s strategi for øget produktivitet via offentlig-privat samarbejde, og Ralf Lehman, Senior Director i SAP, gav indblik i, hvordan digitalisering i industrien kan skabe mass-personalized-production, der giver store konkurrencefordele.

Udviklingen går stærkt i MADE

Udviklingen i MADE er gået stærk siden lanceringen på Grundfos den 30. januar 2014, og foreningen har i dag 9 etablerede forskningsprojekter med hver deres mål for at flytte teknologiske grænser i danske virksomheder. På MADE Årsag blev de realiserbare potentialer i forskningsprojekterne for første gang præsenteret samlet. På en time kunne dagens gæster høre 3 selvvalgte arbejdspakkeledere fortælle om de projekter, de er en del af, og projektets hidtidige resultater. Eksempelvist gav Niels Henrik Mortensen, professor på DTU, indblik i forskningen i ”Hurtig produktudvikling”, mens Torben Pedersen, professor på CBS, fortalte om arbejdet i ”Fremtidens produktionsparadigme”, der er grundlæggende for Danmarks fremadrettede produktionssatsning. Her samarbejder forskere og virksomheder om at formulere fremtidens paradigme for fastholdelse og udbygning af produktion i Danmark på tværs af både brancher og virksomhedsstørrelse. Arbejdspakkelederen slår fast, at dansk produktion fremadrettet skal stå endnu stærkere på agilitet, ramp-up og co-lokalisering. For Lise-Lotte Petersen, produktionsansvarlig i Fertin Pharma, har overværelse af de fremlagte resultater i MADE's arbejdspakker rykket på hendes tanker om, hvad Fertin Pharma skal kunne på sigt:

” Jeg synes dagen i dag har været super interessant og med nogle gode og lærerige indlæg. Især dem, hvor vi kunne høre mere om forskningsprojekterne i MADE. Fremtidens produktionsparadigme havde nogle ph.d.-studier, som er interessante for os, og som jeg vil holde øje med. Vi får en del nye produkter som hurtig rampup, og vi har en del små produktserier, så vi vil gerne se mere på agilitet. Men også arbejdet med sensorer og kvalitetskontrol har åbnet mine øjne for, hvad der er muligt. Vi har længe troet, at man ikke kunne få visionteknologi, der var hurtig nok til vores processer. Men med dét, jeg hører i dag, holder det ingen steder. Det kan man sagtens, og det skal vi udnytte, ” fortæller hun.

Med dagens præsentationer af de forskellige forskningsprojekter samt indlæg fra ind – og udenlandske virksomheder, slog MADE på årsdagen fast, at foreningen samler og spreder viden – til gavn for den danske industri, danske medarbejdere og det danske samfund.

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.