Skab kort vej fra idé til produkt

Over 50 innovations-entusiaster mødte op, da MADE holdt minikonference den 22. februar. Med sig hjem fik de ny viden om, hvordan vejen fra idé til produktion kan forkortes.

Fremmødet var stort, da MADE holdt minikonference på Teknologisk Institut en onsdag eftermiddag i februar. Som altid var der innovation på programmet – denne gang med fokus på effektivt at komme fra idé til produktion.

– Konferencen handler om, hvordan virksomheder kan introducere produkter og produktionsudstyr hurtigt. Vi fokuserer på tre ting: Design af produkter, en effektiv supply chain og evnen til at organisere sig mest hensigtsmæssigt. Arrangementet leverer en masse ny viden fra den nyeste forskning på tværs af de tre fokusområder, fortalte Nigel Edmondson, direktør i MADE.

Nyeste forskning på dagsordenen

Dagens program bestod af oplæg fra Grundfos, Aalborg Universitet, FLSmidth, DMRI og Is It A Bird. Fælles for oplæggene var en ambition om at få mest muligt ud af kompetencer og ressourcer i både virksomhed og supply chain.

Grundfos var første oplægsholder og bød ind med ny forskning om human capital.

Grundfos lagde også vægt på samarbejdet mellem udvikling og produktion. For at opnå succes er det essentielt med koordination og videndeling mellem de to. Derfor kan det være relevant at bringe de to teams fysisk sammen, så de deler kontor, arbejder i tværfaglige teams og har fælles projektforløb.

Giv produktionen et boost med modularisering

Næste oplæg blev holdt af MADE-ph.d. Martin Løkkegaard og Peter Christensen, Chief Engineer hos Grundfos. Præsentationen havde fokus på platformsbaseret produkt- og produktionsudvikling.

Ved at lade overordnede finansielle og strategiske overvejelser drive beslutninger omkring udvikling af modulære løsninger kan man give modulariseringen et boost, fortæller Peter Christensen.

Gevinst ved at arbejde tæt sammen med leverandører

Efter en pause med networking og lidt lækkert til ganen gav Dorian Notman fra Aalborg Universitet og Georg Mengel fra FLSmidth to forskellige perspektiver på leverandørinvolvering. En ting var de dog enige om: Et tæt og godt samarbejde med leverandøren skaber kort leveringstid for virksomheden.

Notman forklarede, hvordan virksomheder kan bruge deres leverandører som kilde til innovation. Leverandører kan fx bidrage med værdifuld viden om teknologivalg, som virksomheden ellers ville gå glip af. For at opnå succes handler det dog først og fremmest om at vælge de rigtige leverandører at arbejde sammen med.

Hos FLSmidth ser de også leverandørsamarbejde som en naturlig del af produktlivscyklussen.

Slutbrugeren kan også bidrage til innovation

Niels-Henrik Grothe gav derefter indblik i DMRI’s arbejde med brugerdrevet innovation. Hos DMRI involverer de slutbrugeren i alt fra idéudvikling til projekteksekvering.

Brugerdrevet innovation er en kompleks ting, som ikke kun handler om at opsøge behov og finde ud af, hvilke produkter der skal laves. Det er tværtimod en proces, som kører hele vejen gennem et udviklings- og implementeringsforløb og gerne skal ende med at være en læringscirkel. Det giver os værktøjer til fortsat at udvikle og stå på skuldrene af det, vi har udviklet tidligere, fortæller Niels-Henrik Grothe.

Optimér processen med designtænkning

Sidste oplægsholder på scenen – Ida Vesterdal fra Is It A Bird – gik i dybden med designtænkning. Det er en kundefokuseret, kreativ og struktureret proces, der sparer tid og skaber hurtige resultater for virksomheden.

– Metoden har fokus på hurtig udvikling af prototyper. Man arbejder typisk i et design-sprint af fem dages varighed, hvor teamet består af medarbejdere med forskellig faglighed. I løbet af de fem dage er der fokus på at forstå, udforske, beslutte, prototype og validere. Essensen er: Fail fast to succeed soon, fortæller Ida Vesterdal.

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.