KA Interiør er gået fra håndværksvirksomhed til stor producent – og skal træffe et afgørende valg for fremtiden

I 1991 blev KA Interiør grundlagt som en lille håndværksvirksomhed, der producerer skydedørsskabe.

Siden er det gået slag i slag med en voksende efterspørgsel efter virksomhedens skydedørsskabe, som KA Interiør i dag hovedsageligt leverer til de store køkkenproducenter i Norden.

Men det voksende salg har også løbende krævet flere medarbejdere og maskiner og dermed mere plads. Den udvikling har fået virksomheden fra Grindsted til at overveje et stort skridt.

– Efterhånden som virksomheden er vokset, har vi knopskudt og overtaget naboejendomme, så KA Interiør i dag er placeret på tre forskellige lokationer, fortæller Danni Frank, fabrikschef hos KA Interiør.

– Vi har derfor ønsket at få klargjort, hvilke synergieffekter der ville være ved at samle virksomheden i én skalerbar enhed, tilføjer han.

Stor investering i ny fabrik

Det første spadestik i den proces har KA Interiør taget med et MADE Demonstrationsprojekt.

Her har FORCE Technology hjulpet KA Interiør med at komme i gang med at belyse, hvilke gevinster der vil være i en samlet, moderne fabriksenhed – og om investeringen umiddelbart vil kunne betale sig økonomisk.

FORCE Technology har sammen med KA Interiør således gennemgået virksomhedens produktionssetup og en lang række processer lige fra salg over produktion til levering.

Spørgsmålet var, om en ny, moderne fabrik vil kunne give store nok gevinster til, at det kunne bære investeringen – eller om det i første omgang bedre ville kunne betale sig at fastholde den nuværende produktion og fokusere på at forbedre enkelte dele af virksomheden.

Gennemgangen af virksomheden og de efterfølgende analyser pegede i retning af det sidste.

Lønsomheden ikke stor nok

– Der er simpelthen ikke den tilstrækkelige lønsomhed i en ny fabrik, forklarer Jens Ulrich Nielsen, der som chefkonsulent hos FORCE Technology har været tilknyttet projektet hos KA Interiør.

I stedet har kortlægningen af virksomheden ledt skydedørsproducenten i retning af områder, hvor det vil kunne betale sig at styrke processer og arbejdsgange eller investere i ny teknologi – f.eks. ved at digitalisere flere processer og mere systematisk opsamle og analysere data fra produktionen.

– Vi vil helt sikkert kunne få store fordele ud af at få pensioneret produktionspapirerne og i stedet prøve at lave dataopsamling undervejs i produktionsprocessen, hvad vi ikke gør på samme måde i dag, siger Danni Frank fra KA Interiør.

FAKTA

  • Grundlagt i 1991 i Grindsted

  • Beskæftiger i dag omkring 100 medarbejdere

  • Producerer skydedørsskabe, som særligt leveres til køkkenproducenter i Norden, men også til møbelbranchen og byggemarkeder

FAKTA

  • Demonstrationsprojekster hos MADE er for små og mellemstore virksomheder, der ønsker økonomisk og vidensmæssig støtte til at løse en konkret udfordring eller afprøve en ny produktionsteknologi.

  • Et MADE Demonstrationsprojekt skal have fagligt fokus inden for et eller flere af de ni temaer, som MADE forsker i.

  • Find ansøgningsskemaet her, hvor du også kan læse mere.

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.