IVISYS sikrer kvaliteten – også i små serier

MADE-medlem IVISYS udvikler produkter til kvalitetssikring.

IVISYS sikrer kvaliteten – også i små serier

Kvalitetssikring kan være en udfordring for mindre virksomheder, som arbejder i små serier, hvor hurtig omstilling og mange typer emner er en del af dagligdagen. Den udfordring arbejder IVISYS i Hvidovre på at løse med et visionsystem, der har indbygget en algoritme, som gør det muligt at skanne hele produktet for flere forskellige typer fejl på meget kort tid.

”Vi startede virksomheden i 2013, fordi vi kunne se, at virksomheder manglede et kvalitetssikringssystem, der hurtigt kunne opstilles og omstilles. Vores visionsystem er god til små serier, da der er høj fleksibilitet. Vores produkt kan tages direkte fra hylden og sættes ind i produktionen”, forklarer iværksætteren og direktør i IVISYS Jakob Kesje.

IVISYShar været medlem af MADE i halvandet år, og Jakob Kesje er ikke i tvivl om værdien af medlemsskabet.

”Det er helt naturligt for os at være i MADE. De øvrige virksomheder er alle produktionsvirksomheder og dermed potentielle kunder for os. Derudover så henvender vores produkter sig primært til mindre virksomheder, da større virksomhed ofte har råd til mere kundespecifik kvalitetssikring. Samtidigt kan vi i MADE både dele vores viden, men også få viden. ”

Produktioner med nationale styrker

Tanken i MADE er, at Danmark har en række nationale styrker, som produktionsvirksomheder kan drage nytte af. Disse nationale styrker er bl.a. højt uddannelsesniveau, kundespecifikke produkter, der laves i mindre serier, nicheproduktion af kvalitetsprodukter og et høj niveau af teknologiparathed.

Derfor passer IVISYS godt ind i MADE’s ide om, at gøre Danmark til verdens mest konkurrencedygtige produktionsland. For med IVISYS kamerasystem til kvalitetssikring kan danske produktionsvirksomheder erstatte de menneskelige øjne med toptunede kameraer. De gør det muligt at kontrollere alle varer på et samlebånd, selvom de er i bevægelse.

”Hvis vi kan udrydde den manuelle kvalitetskontrol, så bliver det lettere at fastholde produktionen i Danmark,” fortæller Jakob Kesje.

Danske virksomheder er langt med at introducere automatiseringsløsninger, hvor hele processer bliver klaret af en robot, men Jakob Kesje ser en udfordring med den øgede automatisering.

”Når vi fjerner operatøren, fjerner vi også to udemærkede øjne. Så vi skal være sikre på, at maskinerne også bliver ved med at holde øje med alle emnerne. Fordelen er så, at vores produkter kan kobles sammen med eksisterende processer i f.eks. en robotcelle. ”

Teknologien bag IVISYS produkter er baseret på en kompliceret billedealgoritme, som virksomheden fik patenteret. Manden bag algoritmen er Moatasem Chehaiber, som var med til at grundlægge IVISYS og i dag er CTO. Han mener, at firmaets produkter kan løse mange udfordringer for mindre virksomheder.

”Systemet er meget betjeningsvenligt og fleksibelt. Producenten installerer CAD-tegningen af sit produkt i vores software og tegner på skærmen hvilket dele, der skal skannes for fejl. Derefter kan visionsystemet ultrahurtigt skanne flere varer på et samlebånd – også selv om emnet roterer og flytter sig på et transportbånd.”

 

Omstillingen fra et produkt til et andet kan klares på en halv time af produktionsmedarbejderne.

”Fordelen ved vores teknologi er, at den kan anvendes til tre typer opgaver: Med vores produkt kan du detektere overfladefladefejl, du kan verificere om emnerne ligger, som de skal, og du kan opmåle emners geometri og dimensioner. Vores produkt er en totalløsning med software, kamera og stativ.”

For Moatasem Chehaiber handler det om, at virksomhederne skal højne kvaliteten og opnå anerkendelse blandt kunder for samme ensartede kvalitet.

”Mennesker bliver trætte, og har subjektive vurderinger af fejl. Men en maskine arbejder systematisk og bliver aldrig træt. Dermed er skiftet fra manuel til automatisk kontrol en naturlig måde at opnå en sikker ensartet kvalitet.”

Andre nyheder

Uddannelsesblog
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.