Industriens uddannelser får fynsk løft

Erhvervsakademiet Lillebælt og en række lokale virksomheder er gået sammen om at skabe fremtidens industrielle uddannelser. Efter sommerferien starter ny uddannelse i Odense.

Hvad skal der til, hvis der også i fremtiden skal drives produktion i Danmark?
Dét spørgsmål ligger til grund for projektet ”Industriens Uddannelser 2.0”, der har til formål at få defineret, hvordan fremtidens industrielle uddannelser skal se ud. Bag projektet står blandt andet MADE – Manufacturing Academy of Denmark – og en stribe danske produktionsvirksomheder.


Fynske aktører er involverede i projektet. Herunder Erhvervsakademiet Lillebælt hvis
uddannelsesunivers, Produktion, teknologi og logistik, i særlig grad retter sig mod den industri, der i dag beskæftiger omkring 300.000 mennesker.


– Hvis vi for fremtiden skal gøre os forhåbninger om, at produktionen kommer til at foregå i Danmark, så er vi nødt til at se på, om de industrielle uddannelser er tilstrækkeligt fremtidssikrede, siger Poul Erik Andersen, uddannelseschef for Produktion, teknologi og logistik, Erhvervsakademiet Lillebælt, der har afdelinger i både Vejle og Odense med i alt 300 studerende.

Venter på unge-boost

Her får man med jævne mellemrum henvendelser fra fynske produktionsvirksomheder, der efterspørger specifikke former for arbejdskraft. For eksempel de såkaldte automationsteknologer, der blandt andet arbejder med opbygning og optimering af tekniske styresystemer.


– Lige nu må fynske produktionsvirksomheder rekruttere automationsteknologer fra blandt andet Hadsten og Aalborg eller i nogle tilfælde søge mod udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi får en uddannelse op at køre på Fyn, siger Poul Erik Andersen og påpeger, at uddannelsen sættes i gang, selvom der lige nu kun er få studerende tilmeldte.


– Skal vi imødekomme virksomhedernes efterspørgsel, er vi på de industrielle uddannelser nødt til at sætte ind med nye tiltag – og så vente på, at de unge får øje på uddannelsen. Samtidig kan de unge, som starter på uddannelsen til automationsteknolog nærmest være sikre på job.

Uddanner til job

Hos foreningen MADE – en selvstændig forening fra 2013 nedsat af bl.a. Dansk Industri – der arbejder for at fremme produktion i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse, vækker det fynske uddannelsesinitiativ genklang.


– I MADE kigger vi fremad for at styrke Danmark som produktionsland, og her er projekter som ”Industriens Uddannelser” en vigtig brik. Det er helt afgørende, at danske produktionsvirksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Og de studerende kan glæde sig. Spændende fagområder med fleksible robotter, it, 3D print og sensorer, vil bidrage til at styrke produktionen. Det er vores fundament for vækst og velstand i Danmark, siger MADE’s direktør Nigel F. Edmondson.

Andre nyheder

Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel

Tilmeld dig - og få viden og tilbud om arrangementer direkte i din indbakke

Det er gratis og uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.

CLOSE
9709

Tak for din tilmelding!

Du modtager nu en mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

CLOSE
9709

Tjek din mappe med uønsket mail/spam, hvis du ikke modtager mailen.