Flere virksomheder får glæde af MADE-forskning: Hurtigere tilbud på komplicerede ønsker

Plus Pack lancerer en digital produktkonfigurator for hurtigere at kunne skræddersy bæredygtig emballage til kunders behov. Den digitale løsning er inspireret af Mads Bejlegaards forskningsprojekt i MADE, der vandt Otto Mønsteds Fondens MADE Award i 2019.

Det gælder for skovle, emballage og alle andre produkter.

Kunder på tværs af brancher ønsker brugertilpassede løsninger, der skal kunne leveres hurtigt.

Et MADE forskningsprojekt om intelligente forsyningskæder har leveret et værktøj til produktionsvirksomheden Sjørring Maskinfabrik. Værktøjet imødekommer kundekrav om hurtig, fleksibel produktion uden at gå på kompromis med en bæredygtig forretningsmodel.

Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2020

Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2020 løber af stablen d. 24. september 2020 ved en festlig prisoverrækkelse.

Førstepræmien er et rejselegat på 100.000 kroner til en studierejser eller forskningsophold i udlandet, mens andenpladsen modtager 50.000 kr. Begge vindere modtager desuden et diplom ved overrækkelsen.

Systemet var så banebrydende nyt at det indbragte Mads Bejlegaard førstepræmien ved Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2019. Det avancerede system, der blev udviklet i samarbejde med Aalborg Universitet, håndterer kundespecifikke ordrer og foretager automatisk de nødvendige beregninger og tegninger til produktionen ved brug af en digital tvilling.

Vi har mange udviklingsprojekter, så det er vigtigt for os at kunne komme ud og suge inspiration til os, som vi gjorde ved Otto Mønsteds Fondens MADE Award

Bastian Fietje, Head of Group Projects i Plus Pack

Prisuddeling gav Plus Pack inspiration

Ved prisuddelingen i 2019 blev MADE-medlemmet Plus Pack inspireret til selv at udvikle en lignende løsning.

”Sjørring Maskinfabriks CEO (Klaus Kalstrup, red.) havde en meget inspirerende vision om, at det skulle være muligt at bestille specialdesignede skovle fra en grusgrav i Malaga. De ideer tog jeg med tilbage internt – og så arbejdede vi videre derfra. Hvis de kan, så kan vi også,” forklarer Bastian Fietje, Head of Group Projects i Plus Pack.

Den familieejede virksomhed Plus Pack, der fremstiller bæredygtig fødevareemballage i aluminium og plast til eksempelvis on-the-go food i supermarkedet, lod sig inspirere af MADE-postdoc Mads system. De har nu lanceret en digital produktkonfigurator i form af en online CPQ (Configure-Price-Quote) platform, hvor sælgere selv kan skræddersy en løsning til kunden.

Nominerede

til Otto Mønsteds Fondens MADE Award 2020

  • Casper Schou
    Adjunkt, Aalborg Universitet
  • Mads Bejlegaard
    MADE-postdoc, Aalborg Universitet
  • Venkata Karthik Nadimpalli
    MADE-postdoc ved DTU
  • Markus Thomas Bockholt
    MADE-erhvervs-Ph.d., Aalborg Universitet.

Det er utroligt tilfredsstillende, når ens forskning bliver forstået og taget i anvendelse. Det viser, at MADE-netværket fungerer.

Mads Bejlegaard, MADE-postdoc ved Aalborg Universitet
I september 2019 slog Plus Pack dørene op til et MADE Virksomhedsbesøg. Her var der rundvisning i fabrikken, hvor deltagerne fik et indblik i virksomhedens produktionsprocesser og nye automationsløsninger.

Fra seks uger til én dag

“En af de revolutionerende ting ved platformen er, at det går meget hurtigere, når der skal afgives tilbud på nye løsninger, fordi alle beregninger foregår automatisk i samme system. Systemet beregner selv prisen på emballagen baseret på kundens behov, og sælgeren kan derefter selv prissætte og sammensætte et færdigt tilbud. Før i tiden kunne der gå op til seks uger fra første dialog med kunden til præsentation af tilbud. Med vores nye produktkonfigurator er vi nede på én uge for nye produkter – nogle gange endda helt nede på én til to dage,” forklarer Bastian Fietje.

Med konfiguratoren sparer Plus Pack altså tid – og det har virksomheden behov for: Der er nemlig årligt mere end 200 forespørgsler fra kunder på skræddersyede emballageløsninger.

”Det her vil have en mærkbar effekt for hele organisationen. Tre uger efter lancering kan vi allerede se, at konfiguratoren giver sælgerne en helt anden fleksiblitet og agilitet end tidligere. De kan selv konfigurere et tilbud, og det frigiver tid internt, som vi kan bruge til at udvikle endnu flere bæredygtige emballageløsninger” siger Bastian Fietje.

Plus Pack

  • Fabrik på Fyn og i Belgien
  • Har over 100 kundeprojekter om året
  • 230 ansatte
  • Fremstiller fødevareemballage til ca. 1.200 kunder i over 50 lande
  • Producerer 1,4 mia. enheder om året.

Kilde: Plus Pack

Og direktøren stemmer i:

“Lanceringen af vores produktkonfigurator er en vigtig milepæl for os. Det vil hjælpe os med at servicere vores kunder bedre ved at forkorte markedsføringstiden og med at fortsætte vores strategi i forhold til at hjælpe vores kunder til at skille sig ud med bæredygtige emballageløsninger ”, siger Anders Top Haustrup, administrerende direktør i Plus Pack i en pressemeddelelse.

Da løsningen er cloudbaseret, kan emballageproducenten nu afholde digitale kundemøder – og det er noget, mange efterspørger pga. COVID-19.

Farverige folier og kundeønsker

Plus Pack sælger mere end 1.500 forskellige typer af fødevareemballage i aluminium og plast, og produktudvalget gør det muligt for Plus Pack at komme med skræddersyede løsninger til selv de mest usædvanlige kundeforespørgsler.

”Der kan være ønsker til specifikke dimensioner, så bakken f.eks. passer til kundens eksisterende produktionsudstyr. Eller til farver, håndtag, låg, ribber, bundpræg eller pakkemetode, så bakken matcher kunden og slutbrugerens behov. Derudover kan kunden f.eks. også have ønsker til at bakken skal kunne tåle at komme på grillen eller være let at genanvende.”

For netop at imødekomme de mange behov har Plus Pack bygget tre produktkonfiguratorer: En til aluminiumsbakker, en til plastbakker og en til låg.

I MADE suger vi inspiration til os

Mads Bejlegaard vandt Otto Mønsteds Fondens MADE Award 2019, og hans forskning har inspireret andre virksomheder, heriblandt Plus Pack.

For nylig indførte Plus Pack førerløse robotter i produktionen, og med den nye, digitale produktkonfigurator, er Plus Pack et skridt tættere på at blive fremtidens fabrik. Det er blandt andet takket være MADE-netværket:

”Det her nye tiltag understreger kernen i MADE-samarbejdet: Vi modtager og giver inspiration og viden om robotter. Derudover har vi bl.a. deltaget i et MADE demonstrationsprojekt om 3D-print, vi har åbnet dørene til et MADE virksomhedsbesøg, og nu er vi involveret i forskningsplatformen MADE FAST. Vi har mange udviklingsprojekter, så det er vigtigt for os at kunne komme ud og suge inspiration til os, som vi gjorde ved Otto Mønsteds Fondens MADE Award,” pointerer Bastian Fietje.

Mads Bejlegaard, MADE-postdoc ved center for industriel produktion ved Aalborg Universitet, er glad for, at flere virksomheder har fået gavn af hans forskning i MADE.

”Vores forskning er i princippet ikke noget værd, hvis ikke vi formår at få den formidlet og bragt udenfor universiteternes mure og ind i virksomhederne. Det er derfor utroligt tilfredsstillende, når ens forskning bliver forstået og taget i anvendelse. Det viser, at MADE-netværket fungerer,” lyder det fra sidste års vinder af Otto Mønsteds Fondens MADE Award.

Plus Pack har arbejdet sammen med en anden MADE-postdoc i forbindelse med udviklingen af produktkonfiguratoren: Katrin Kristjansdottir. Hun var som rådgiver og implementeringspartner hos CPC – Center for Product Customization med til at udvikle Plus Packs nye løsning.

Læs mere om Plus Pack

Plus Pack’s pressemeddelelse om produktkonfiguratoren

Idéfabrikken Plus Pack: Samarbejde forvandler gylle til guld

Andre nyheder

Video
Video
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel